Quantcast
επέκταση

Βραβείο αρχιτεκτονικής για τη γυάλινη επέκταση του Πανεπιστημίου του Κάνσας

Ανάμεσα στους νικητές του Architizer Α+Awards είναι η γυάλινη επέκταση του Studio 804, στην αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστημίου του Κάνσας. Η επέκταση, που ονομάστηκε Forum, ήταν ένας από τους νικητές στην κατηγορία Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας Εγκαταστάσεων για το 2016. Τα βραβεία προωθούν και γιορτάζουν τα καλύτερα έργα και προϊόντα της χρονιάς. Η αποστολή τους είναι να καλλιεργήσουν στον κόσμο την εκτίμηση σε ουσιαστικά έργα αρχιτεκτονικής και να μπορούν να υπερασπίζονται τις δυνατότητές της για ένα θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή.

Το Forum σχεδιάστηκε από τους μεταπτυχιακούς σπουδαστές της αρχιτεκτονικής σχολής με επικεφαλής καθηγητή τον Dan Rockhill. Το κτίριο περιέχει ένα αμφιθέατρο 121 θέσεων και έναν κοινό χώρο για το τμήμα αρχιτεκτονικής, που βρίσκεται στην πόλη Lawrence. Η επέκταση στη νότια πλευρά του ιστορικού κτιρίου αντικαθιστά ένα υπαίθριο εργαστήριο, το οποίο κατεδαφίστηκε.

Ωστόσο, ένα υπόστεγο στέγασης ηλεκτρικών υπηρεσιών έπρεπε να παραμείνει στη θέση του κι έτσι ο νέος όγκος ανυψώθηκε σε συγκεκριμένους πυλώνες, ώστε να μην ενοχλείται όποιος βρίσκεται στην αίθουσα μηχανικής. Το κτίριο διαθέτει μια ποικιλία χαρακτηριστικών που βοήθησαν να επιτευχθεί μια βαθμολογία “LEED Platinum” – την υψηλότερη βαθμολογία βιωσιμότητας που έχει ποτέ δοθεί από το United States Green Building Council.

Το εξωτερικό περίβλημα αποτελείται από δύο ξεχωριστά στρώματα μόνωσης από γυαλί, σε απόσταση ενός μέτρου το καθένα. Ένας πράσινος τοίχος έχει εγκατασταθεί στο πίσω μέρος του αμφιθεάτρου για να βελτιώνει την ακουστική και την ποιότητα του αέρα, ενώ υπάρχει και σύστημα εξαερισμού, το οποίο προσφέρει ακόμα πιο καθαρό αέρα. «Στις ήπιες ημέρες κατά τη διάρκεια του έτους, η φυσική λειτουργία εξαερισμού κλείνει τα συστήματα αέρα, και  προσελκύει φρέσκο ​​αέρα μέσα στο χώρο», δήλωσε η ομάδα των σπουδαστών. Άλλα στοιχεία που αυξάνουν τα πράσινα διαπιστευτήρια περιλαμβάνουν φώτα LED, φωτοβολταϊκά, ανάκτηση νερού και χρήση ανακυκλωμένων υλικών.

More Stories
cq5dam.web.1280.1280 (5)
Miu Miu x Church’s
DIDÉE.GR