Quantcast
κατεδάφιση

Iαπωνικό πάρκο φωτογραφίζεται λίγο πριν από την κατεδάφισή του

Το εγκαταλελειμμένο και κατάφυτο τοπίο του Nara Dreamland, ενός θεματικού πάρκου, κλειστού για πάνω από μια δεκαετία, αποκαλύπτεται σε αυτό το σύνολο των εικόνων από τον Γάλλο φωτογράφο Romain Veillon.

Χτισμένο το 1961, το θεματικό πάρκο επεδίωξε να ξεπεράσει τη φήμη της Disneyland, αλλά δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό των Disney και Universal Studios, που άνοιξαν σε κοντινή απόσταση στην Οσάκα και στο Τόκιο. Έτσι, έκλεισε το καλοκαίρι του 2006, με τα αξιοθέατα να έχουν μένει ερημωμένα στην ίδια θέση για πάνω από 10 χρόνια.

Ο Romain Veillon επισκέφθηκε το πάρκο λίγο πριν κατεδαφιστεί και οι φωτογραφίες του αποκαλύπτουν τη σταδιακή αποσύνθεση των δομών και πώς το φυσικό τοπίο άνθισε με το πέρασμα του χρόνου. Το Nara Dreamland ήταν το «πνευματικό τέκνο» του Ιάπωνα επιχειρηματία Kunizu Matsuo, ο οποίος αποφάσισε τη δημιουργία του πάρκου μετά από μια επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Μάλιστα λέγεται ότι είχε συναντηθεί με τον Walt Disney για να αναπτύξουν μαζί το πάρκο ως μια κοινοπραξία.

κατεδάφιση

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR