Quantcast

Η πιο fitness ανάγκη της ημέρας και η μοναδικότητα στα πρωινά μας

Γράφει η Μαίρη Ρετσίνα
Φωτογραφίζει η Αγγελική Καλαμαρά
Outfits: C2C Clothing

Η ζωή είναι σαν μια φωτογραφία στο Instagram. Αν στη φωτογραφία έχεις ποζάρει με το καλό σου προφίλ, τότε θα ανέβουν τα likes και θα έχεις περισσότερα σχόλια. Αν στη φωτογραφία φαίνεται το κακό σου προφίλ, αυτό που δεν σε κολακεύει και τόσο, ξέρεις εκείνη η πλευρά που φαίνεται σαν τσαλακωμένη, τότε τα likes θα μειωθούν και υπάρχει περίπτωση να μην έχεις κανένα σχόλιο. Κάπως έτσι «κυλά» και η ημέρα μας: καλό ή κακό προφίλ, αισιοδοξία ή πεσιμισμός, φως ή γκρίζο;

Εκπαιδεύεις τον εαυτό σου να επιλέγει την απλότητα της ζωής, γιατί εκεί κρύβονται οι μικρές καθημερινές χαρές που σε οδηγούν στην ευτυχία. Ακόμα δεν με πιστεύεις; Αναρωτήθηκες ποτέ πώς θα ήταν η μέρα σου χωρίς όλα αυτά τα «μικρά πραγματάκια» που σου δίνουν χαρά κι ενέργεια; Το αγαπημένο σου T-shirt, την αγαπημένη σου μουσική, το poster της αγαπημένης σου ταινίας ή το αγαπημένο σου πρωινό;

Ναι, καλά άκουσες το πρωινό! Η μητέρα μου πάντα μου έλεγε πως το πρωί πρέπει να τρώω σαν βασίλισσα, ώστε να είμαι συγκεντρωμένη στην τάξη και να έχω ενέργεια να παίζω παιχνίδια σε όλα τα διαλείμματα του σχολείου. Η αλήθεια είναι πως η καθημερινότητά μου είναι ακόμα έτσι… πρέπει να είμαι πολύ συγκεντρωμένη στη δουλειά, να διεκδικώ και να βάζω στόχους χωρίς να φοβάμαι την αποτυχία αλλά κυρίως πρέπει να έχω όλη την ενέργεια του κόσμου για να «παίζω», δηλαδή να ταξιδεύω, να πηγαίνω μεγάλες βόλτες με τους φίλους μου, να χορεύω μέχρι το πρωί, να εξερευνώ νέα μέρη και να γελάω δυνατά μέσα από την καρδιά μου. Δημιουργείς το δικό σου δρόμο από τη στιγμή που θα ανοίξεις τα μάτια σου, εκεί βρίσκεται το κλειδί. Το μόνο που χρειάζεται για να παραμείνεις αισιόδοξη, είναι να το πιστέψεις. Πίστεψέ το, όταν πλένεις τα δόντια σου ή χτενίζεις τα μαλλιά σου. Πίστεψέ το, όταν κοιτάς το πρόσωπο σου στον καθρέφτη. Πίστεψέ το, εκείνη τη λαχταριστή στιγμή που βλέπεις τις απολαυστικές τραγανές νιφάδες ολικής άλεσης των δημητριακών Fitness να πέφτουν στο μπολ σου, η μια πίσω από την άλλη, σαν μουσική στα αυτιά σου.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις σενάρια «καταστροφής». Αυτό που χρειάζεσαι είναι θρεπτικές κουταλιές, πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Β2, Β6 και σίδηρο ή αλλιώς δημητριακά Fitness. Αυτό που έχω καταλάβει από τον εαυτό μου είναι πως, αν δεν ξεκινήσω την ημέρα μου με το σωστό πρωινό, αν οργανισμός μου δεν έχει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται στο ξεκίνημα της ημέρας, τότε όλα μου φταίνε. Για παράδειγμα μου φταίει η βροχή, μελαγχολώ και κλείνομαι σπίτι ενώ θα έπρεπε να κάνω ένα wet look τα μαλλιά μου και να βγω μια βόλτα με τους φίλους μου. Αν έχω ξεκινήσει ευχάριστα από το σπίτι, δεν εκνευρίζομαι με την κίνηση, την «βαφτίζω» «πολύτιμο χρόνο για τον εαυτό μου» και τραγουδάω όσο πιο παράφωνα μπορώ το αγαπημένο μου τραγούδι. Όσο για τη δουλειά μου, όταν ξεκινάω τη μέρα μου με Fitness πρωινό, η φωνή μου είναι πιο χαρούμενη, γεμάτη αισιοδοξία και κάνω τις πιο ωραίες ραδιοφωνικές εκπομπές. Μπορείς να γίνεις η καλύτερη version του εαυτού σου. Είναι στο χέρι σου και το κουτί και το μπολ, απλά άσε τις νιφάδες να πέσουν και αφέσου.

Τα πράγματα είναι υπερβολικά απλά, αλλά εμείς οι άνθρωποι έχουμε μια φυσική ροπή προς τη δυσκολία και τη γκρίνια. Ο θετικός τρόπος σκέψης δεν είναι απλά μια διάθεση που μπορείς να αλλάξεις από μέρα σε μέρα. Η θετική αντιμετώπιση της καθημερινότητας είναι επιλογή. Για να κάνεις όμως την σωστή επιλογή, πρέπει να επιλέξεις το «διαφορετικό» και να θυμάσαι πως μόνο όταν αλλάξεις την αντίληψή σου, θα αλλάξεις και τη ζωή σου.

Μπορείς να ολοκληρώσεις τη ζωή σου αν ζεις σύμφωνα μ’ αυτό που είσαι και όχι αυτό που σου επιβάλλει να είσαι η δουλειά, η κοινωνία, ο/η σύντροφος. Δημιουργείς τη δική σου πραγματικότητα, χρησιμοποιείς τη φαντασία σου, χαίρεσαι αντί να κλαίγεσαι και ορίζεις εσύ που θα πάει η ζωή σου.

Πίστεψε στον εαυτό σου και ξεκίνα από το πρωινό σου, γιατί σου ανήκει!

 #ToProinoSouAnikei

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR