Quantcast

Gold: To περιπετειώδες θρίλερ με τον Μάθιου ΜακΚόναχι

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το Gold είναι μια συναρπαστική περιπέτεια από τον ταλαντούχο σκηνοθέτη και σεναριογράφο Στίβεν Γκάγκαν (Syriana, Traffic). Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ενσαρκώνει ο βραβευμένος με Όσκαρ Μάθιου ΜακΚόναχι (Dallas Buyers Club).

Εμπνευσμένο από το σκάνδαλο της Bre-X Minerals Corporation που ξέσπασε το 1993, όταν η εταιρία δήλωσε πως έχει ανακαλύψει ένα τεράστιο κοίτασμα χρυσού στην Ινδονησία, το Gold παρακολουθεί την περιπέτεια του χρυσοθήρα Ντέιβιντ Γουόλς (ΜακΚόναχι) και του γεωλόγου Μάικλ Ακόστα (Έντγκαρ Ραμίρεζ) στην ινδονησιακή ζούγκλα καθώς αναζητούν τον θησαυρό που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

Είναι «η ιστορία ενός ονειροπόλου, ένα προειδοποιητικό παραμύθι» σημειώνει ο σκηνοθέτης σε σημείωμά του.

«Το Gold, με τον τρόπο της κλασικής περιπετειώδους αφήγησης, εκθέτει την αληθινή φύση των ανθρώπων. Είτε δουλεύουν σε ένα μπαρ στο Ρένο ή στους πύργους της Wall Street, η επιδίωξη του χρυσού κάνει όλους τους ανθρώπους να υποκύψουν στα πιο χαμηλά τους ένστικτα. Ο Μάθιου ΜακΚόναχι αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι είναι ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς εν ζωή, μεταμορφώθηκε ολικά, με μια φαλάκρα και άθλια οδοντοστοιχία, βάζοντας κιλά, πίνοντας μπύρες, τρώγοντας burgers και καταπίνοντας milkshakes, για να ζωντανέψει αυτόν τον αυθεντικό Αμερικάνο, τον Κένι Γουελς» προσθέτει ο σκηνοθέτης.

Και συμπληρώνει: «Το κυνήγι του ονείρου τελικά είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός από όλους».

Από την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2016 στου κινηματογράφους.

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR