Λειτουργική μετατροπή των γραφείων της Aesop στην Saint-Honoré

Έπειτα από το λανσάρισμα του νέου καταστήματος της Aesop στο Σάο Πάολο, τα γραφεία της μάρκας περιποίησης στον πιο πολυτελή δρόμο του Παρισιού, την οδό Rue Saint-Honoré, σχεδιάστηκαν πρόσφατα από τον Benjamin Paulin. Η συνεργασία μεταξύ της Αesop και του Paulin – ο οποίος είναι γιος του εμβληματικού Γάλλου σχεδιαστή Pierre Paulin – ξεκίνησε όταν ο δεύτερος, περνώντας έξω από ένα μαγαζί της μάρκας, είδε μέσα από το παράθυρο μια vintage πολυθρόνα του πατέρα του να κοσμεί το γραφείο. Έτσι ήρθε σε επαφή με τον αρχιτέκτονα της AesopJean-Philippe Bonnefoi και ξεκίνησαν να εργάζονται από κοινού για τη μετατροπή των γραφείων στην Saint-Honoré.

Ο χώρος φιλοξενούσε αρχικά τα γραφεία της Aesop, ενώ ύστερα μετατράπηκε σε τρία, διαδοχικά δωμάτια: Μια είσοδο για την υποδοχή του κόσμου, ένα μεσαίο χώρο, που λειτουργεί ως καθιστικό και ένα τρίτο δωμάτιο, όπου γίνονται οι θεραπείες. Ο Paulin πρότεινε κομμάτια που θα αντανακλούσαν την πρόθεση της μάρκας και ταυτόχρονα δεν θα μετέτρεπαν το χώρο σε μια έκθεση του έργου του. Ένα μείγμα από vintage και νέα κομμάτια επιλέχθηκαν, εξυπηρετώντας τη λειτουργικότητα και προσδίδοντας ενδιαφέρον για τον πελάτη.

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE