Quantcast
Κίνα

Ένας άπειρος λαβύρινθος από LED φωτισμούς

Ένας φωτεινός λαβύρινθος στα χρώματα ουράνιου τόξου σχηματίζει ένα ατέλειωτο δωμάτιο στην Κίνα. Ο χώρος αυτός αποτελεί μάλιστα μέρος του φεστιβάλ φωτός και τέχνης Luneng Sanya Bay της περιοχής Hainan. Η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση που επιμελήθηκε το studio Brut Deluxe έχει δημιουργήσει μια καθηλωτική μάζα φωτός, η οποία δίνει την εντύπωση στους επισκέπτες ότι βρίσκονται σε μία πρισματική και δυναμική άβυσσο.

Το “Yǔzhòu”, όπως ονομάστηκε, έχει χτιστεί με 2,5 μέτρα υαλοπίνακες και με διχρωική ταινία κολλημένη στη μια πλευρά. Αυτό μετατρέπει τους ημι-διαφανείς τοίχους σε αντανακλαστικά φύλλα, μετατοπίζοντας τις ακτίνες του φωτός σε όλη την γκάμα των χρωμάτων του ουράνιου τόξου. Καθώς οι παρατηρητές κινούνται μέσα στην εγκατάσταση, οι αποχρώσεις, από δροσερό μπλε και πράσινο, μετατρέπονται σε ζωντανό ροζ και πορτοκαλί. Επιπλέον, το “Yǔzhòu” έχει χαραγμένο ένα μοναδικό μοτίβο με κυκλικές αυλακώσεις στη μία πλευρά των ακρυλικών φύλλων γυαλιού. Αυτά τα μηχανικά, σκαλιστά μοτίβα που φωτίζονται από ισχυρά LED φωτάκια, δημιουργούν διακριτική μετατόπιση χρωμάτων μέσα στο χώρο.

Φωτογραφημένη από τους Miguel de Guzmán και Rocío Romero από το imagen subliminal, η εγκατάσταση γίνεται ένα αντανακλαστικό άπειρο δωμάτιο, ως αποτέλεσμα της αντανακλώμενης ταινίας που τυλίγει τα εξωτερικά περιμετρικά πάνελ. Άπαξ και κάποιος εισέλθει σ’ αυτόν το χώρο, συνεχώς μεταβαλλόμενο μοτίβα φωτός και δυναμικά μεταβαλλόμενες αποχρώσεις θα τον περιβάλλουν μέσα σε ένα κινούμενο, χρωματικό σύμπαν.

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR