Ένα pink gold κοσμηματοπωλείο στο Παρίσι

Η ομάδα της Java Architecture μετρίασε την προτίμησή της στη «σοβαρότητα και την τάξη» προκειμένου να παραδώσει το εσωτερικό ενός καταστήματος κοσμημάτων σε έναν Παριζιάνο πελάτη, ο οποίος ήθελε αρκετό χρυσό και ροζ. Η γαλλική εταιρεία ανέλαβε το σχεδιασμό ενός νέου χώρου για το κατάστημα Nuun, μια μάρκα κοσμημάτων, σχεδιασμένα από τον πελάτη Nourah Al Faisal. Ο ίδιος ζήτησε μία πολυτελή, χρυσή και ροζ παλέτα από χρώματα για το κατάστημα 70 τετραγωνικών μέτρων, η οποία ξάφνιασε αρχικά τους αρχιτέκτονες. Δήλωσε επιπλέον πως έχει ιδιαίτερη αγάπη στο ροζ χρώμα και πως θα ήθελε την παρουσία του στο χώρο.

«Αφού περάσαμε ένα βράδυ με τους φίλους μας από το Atelier Brunoir, αναρωτηθήκαμε πώς μπορούμε να συνδυάσουμε την επιθυμία του πελάτη για υπερβολική λάμψη με την κλασική αρχιτεκτονική επιθυμία μας για σοβαρότητα και τάξη. Συμφωνήσαμε τελικά να γίνουν τα εξής: το ροζ θα πρέπει να διαχέεται ελαφρώς από έμμεσο φως, ο χρυσός θα πρέπει να εξαπλώνεται γύρω στο χώρο, προσθέτοντας μια σειρά από πολύτιμα στοιχεία ορείχαλκου», είπε ο Levy της Java Architecture. Συνεχίζοντας να εργάζεται στο στούντιο σχεδιασμού Atelier Brunoir, η εταιρεία εστίασε την προσοχή της σε έναν χαρακτηριστικό μακρύ τοίχο. Αν και είναι λευκός, δίνει την εντύπωση ότι είναι ένας, ελαφρώς, ροζ τοίχος, γεγονός που οφείλεται στο φως που αντανακλάται από τα τοξωτά, ροζ πάνελ που βρίσκονται μπροστά από αυτόν. Αυτά τα πάνελ στηρίζουν τις θήκες με τα κοσμήματα, που κληρονόμησε από το κατάστημα του προηγούμενου ιδιοκτήτη. Ένας άλλος, έγχρωμος τοίχος στο πίσω μέρος του καταστήματος, σε μια μικρή γωνιά που ονομάστηκε «the boudoir», προσφέρει ένα ombre αποτέλεσμα με μια κλίση από ροζ σε λευκό.

Όλοι οι άλλοι τοίχοι στο κοσμηματοπωλείο είναι λευκοί. Συμπληρώνονται από το παρκέ δάπεδο, ενώ η επιθυμία του πελάτη για το χρυσό ικανοποιείται από ορειχάλκινα εξαρτήματα και στοιχεία διάσπαρτα σε όλο το χώρο. Καρεκλοπόδαρα, λάμπες, ράφια και κουφώματα, όλα διαθέτουν ένα φινίρισμα. Ένα παζλ από ορείχαλκο και ασήμι συνθέτει τους καθρέφτες σε έναν τοίχο του μπουντουάρ που βοηθά να δημιουργηθεί ένα μικρό δωμάτιο, «αποφεύγοντας την αίσθηση κλειστοφοβίας».

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE