Αυτό το σπίτι τοποθετείται πάνω σ’ ένα βράχο στο Malibu

Το Mugu House βρίσκεται τοποθετημένο σε ένα βράχο στην ακτή του Malibu, πλήρως εναρμονισμένο με το γύρω περιβάλλον του. Το σπίτι είναι κατασκευασμένο από προκατασκευασμένο σκυρόδεμα που παράγεται από τοπικά υλικά, έχοντας ως αποτέλεσμα τις αισθητά λιγότερες εκπομπές CO2. Μία κινούμενη επένδυση από ξύλινα πάνελ έχει επίσης τοποθετηθεί έξω από το Mugu House. Έτσι δημιουργείται ένα μοτίβο που κρύβει το εξωτερικό της κατοικίας από την ακτή, φωτίζοντας παράλληλα με έναν ιδιόμορφο τρόπο το εσωτερικό της. Όσον αφορά την εσωτερική διαρρύθμιση του σπιτιού, καθορίστηκε από την τοπογραφία του τοπίου, με τα παραδοσιακά χωρίσματα να αντικαθίστανται από τις οργανικές προβολές του βραχώδους λόφου. Η έμφαση στη φύση δεν σταματά εκεί όμως, αφού ένα τεράστιο παράθυρο προσφέρει πανοραμική θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE