Quantcast
Embracing

Κοσμήματα προσαρμόζονται απόλυτα με τις καμπύλες του σώματος

Αυτή η συλλογή κοσμημάτων από τη Λιθουανή σχεδιάστρια Marija Puipaité έχει δημιουργηθεί για να ταιριάζει απόλυτα με τις καμπύλες και τα περιγράμματα του σώματος. Καθένα από τα κομμάτια της συλλογής Embracing Touch ταιριάζει απόλυτα με συγκεκριμένα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των σημείων γύρω από την κλείδα, τον καρπό και, λιγότερο συμβατικά, στο κοίλο ανάμεσα στις ωμοπλάτες. Η Puipaité περιγράφει το έργο ως «ασημένιες και χάλκινες λακκούβες που κυματίζουν στα τοπία του σώματος».

Τα κομμάτια είναι μια επέκταση του μεταπτυχιακού προγράμματος που έκανε, ενώ σπούδαζε στο Design Academy Eindhoven. Η σχεδιάστρια χρησιμοποίησε τις καμπύλες των ποδιών της, τοποθετώντας σε διαφορετικές θέσεις, για να σχηματίσει γλυπτικά καθίσματα, που ταιριάζουν απόλυτα στο σχήμα του σώματος. Η Puipaité συνέχισε να πειραματίζεται με διάφορα υλικά, συμπεριλαμβανομένων των κεραμικών και του γυαλιού, μέχρι να στρέψει την προσοχή της στα κοσμήματα και τις «οικείες συνδέσεις» που αυτά προσφέρουν.

«Ταιριάζουν στο σώμα και χρησιμεύουν για να το τονίσουν ή να λειτουργούν ως καθημερινή πανοπλία», είπε η σχεδιάστρια. «Παίρνω το ανθρώπινο σώμα ως εργαλείο, και ως αιτία για να φανερώσω τις μορφές και τη λειτουργία τους», πρόσθεσε. Και συνέχισε λέγοντας: «Παίρνω τη διαδικασία σχεδιασμού ως ένα παιχνίδι, και προσπαθώ με διαφορετικούς τρόπους να εκμεταλλευτώ το σώμα». Η Puipaité πήρε διαισθητικές αποφάσεις σχετικά με το σε ποια μέρη του σώματος πρέπει να επικεντρωθεί, επιλέγοντας σημεία με γωνίες, καθώς και εστιάζοντας σε σημεία που επιτρέπουν τα πιο ήπια σχήματα.

Κάθε κομμάτι δημιουργείται χρησιμοποιώντας πλάκες από κερί, οι οποίες τοποθετούνται κατ’ ευθείαν πάνω στο σώμα για να πάρουν σχήμα. Το κερί, στη συνέχεια, αποστέλλεται για χύτευση, ώστε το τελικό κομμάτι να είναι λιασμένο και γυαλισμένο. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει στα κοσμήματα να είναι ατομικά προσαρμοσμένα, αν και, σύμφωνα με τη σχεδιάστρια, διαφορετικά σώματα μοιράζονται παρόμοια σχήματα. Τα κοσμήματα Embracing Touch παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της Ολλανδικής Εβδομάδας Μόδας 2016.

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR