Quantcast

Ultra skinny παράθυρα πλαισιώνουν κατοικίες με ιδιαίτερο σχεδιασμό

Τα στενά παράθυρα συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται πολύ στο σχεδιασμό ενός σπιτιού, αφού τον εμπλουτίζουν τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Είναι επίσης γνωστά και ως λεπτά ή skinny παράθυρα, ενώ αποτελούν έναν πολύ καλό τρόπο διάχυσης του φυσικού φωτός στο εσωτερικό της κατοικίας, χωρίς όμως να θυσιάζεται η προστασία της ιδιωτικής ζωής των ιδιοκτητών.

Παρακάτω ακολουθούν 6 αντιπροσωπευτικά παραδείγματα από στενά παράθυρα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη την έκταση σπιτιών ανά τον κόσμο. Φωτεινοί χώροι, που ωστόσο προστατεύουν την ιδιωτικότητα διακοσμούνται περίτεχνα.

1. Το μαύρο πλαίσιο γύρω από αυτό το στενό παράθυρο πάνω στο λευκό τοίχο, το καθιστά κάτι περισσότερο από απλό statement σε ένα δωμάτιο. Η εταιρεία Warm Architects σχεδίασε αυτό το σπίτι στο Μεξικό.

Φωτογραφία: Zaruhy Sangochian

2. Η συγκεκριμένη κουζίνα είναι ήδη φωτεινή, χάρη στο ολόλευκο εσωτερικό της. Ωστόσο το στενό παράθυρο που έχει τοποθετηθεί στη γωνία, αποτελεί μία επιπλέον πηγή φωτός ενώ πραγματοποιεί και μια αντίθεση με το μαύρο πλαίσιο του παραθύρου της. Η FIGR. σχεδίασε αυτό το σπίτι για μία οικογένεια.

Φωτογραφία: Tom Blachford – Styling: Ruth Welsby

3. Αυτό το πολύ στενό παράθυρο επιτρέπει σε μια λωρίδα φωτός να περνά στο εσωτερικό του σπιτιού από τσιμέντο, δημιουργώντας μια μοναδική αίσθηση. Το Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners σχεδίασε αυτό το σπίτι στην Πορτογαλία.

Φωτογραφία: FG+SG – Fernando Guerra

4. Ένα στενό παράθυρο σε αυτήν την κατοικία «σπάει» την ομαλότητα του εξωτερικού και δίνει στο σπίτι μια σύγχρονη ματιά, τόσο στο εσωτερικό, όσο και από την εξωτερική άποψη. Το στούντιο Enrico Iascone Architetti σχεδίασε αυτό το σπίτι, που τοποθετείται στο Σασουόλο της Ιταλίας.

Φωτογραφία: Daniele Domenicali

5. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το στενό παράθυρο τοποθετείται στο μπάνιο του δεύτερου ορόφου στο σπίτι. Επιτρέπει λοιπόν  την ελευθερία του να κοιτά κανείς προς τα έξω, αλλά παράλληλα μπλοκάρει τη θέαση προς το εσωτερικό. Οι Warm Architects σχεδίασαν αυτό το σπίτι στην περιοχή του Μεξικό.

Φωτογραφία: Wacho Espinosa
Φωτογραφία: Wacho Espinosa

6. Στενά παράθυρα τοποθετημένα λίγο πιο αφαιρετικά, προσδίδουν ένα μοτίβο και μία διάσταση στο σπίτι. Ένας μοναδικός φωτισμός επιτυγχάνεται, όταν τα βλέπει κανείς απέξω. Το στούντιο Aicher Ziviltechniker GmbH σχεδίασε αυτή την κατοικία στο Vorarlber της Αυστρίας.

Φωτογραφία: Norman Müller
More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR