Quantcast

Κατοικία φτιαγμένη από γυαλί στο Τελ Αβίβ

Οι αρχιτέκτονες του Pitsu Kedem έχουν ολοκληρώσει ένα σπίτι για μια οικογένεια στην περιοχή Savyon του Ισραήλ, με ένα καθιστικό που πλαισιώνεται από τοίχους φτιαγμένους από τζάμι και με θέα στον κήπο. Το F House είναι τοποθετημένο σε ένα οικόπεδο σε αριστοκρατική γειτονιά, περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά του Τελ-Αβίβ. Το σπίτι μοιάζει με μονολιθική πέτρα, αφού ένα πλακόστρωτο μονοπάτι με δέντρα εκτείνεται από το δρόμο προς τον ημι-αδιαφανή ξύλινο τοίχο. Από αυτό το σημείο, το σπίτι ανοίγει και προσφέρει εντυπωσιακή θέα μέσα από το σαλόνι, τις αυλές και τους κήπους.

Η αυλή στην είσοδο του σπιτιού έχει τοίχους από γυαλί που σε παραπέμπουν στο σαλόνι και στο lobby, από τα οποία οδηγείται κανείς στο σαλόνι του επάνω ορόφου ανεβαίνοντας μια σκάλα. Το σαλόνι οδηγεί σε έναν ενιαίο χώρο, που φιλοξενεί, επίσης, την τραπεζαρία και την κουζίνα. Ο σχεδιαστής Arik Levy έχει τοποθετήσει πολυελαίους, που μοιάζουν με γραμμικά σχέδια και αιωρούνται από την οροφή, δίνοντας έτσι ύψος στο χώρο. Δίπλα στην κουζίνα υπάρχει μια άλλη αυλή, η οποία περιέχει ένα δέντρο που αναδύεται από ένα σημείο με χαλίκια. Μία τζαμένια γωνία προσφέρει εντυπωσιακή θέα στον εξωτερικό χώρο. Φεγγίτες-παράθυρα πλημμυρίζουν το εσωτερικό με το φως της ημέρας και πλαισιώνουν το σαλόνι  που βρίσκεται στον επάνω όροφο, καθώς και τα υπνοδωμάτια. Στην άλλη πλευρά του κύριου καθιστικού υπάρχουν τζαμαρίες που προσφέρουν θέα στον κήπο και την πισίνα. Ο πέτρινος τοίχος που κοσμεί τον εσωτερικό χώρο εκτείνεται και έξω στον κήπο, όπου διαχωρίζεται σε πλάκες. Γύρω από την πισίνα έχουν χτιστεί τειχία για να παρέχουν προστασία. Το γυμναστήριο διαθέτει επίσης γυάλινες επιφάνειες για να δημιουργεί μια αίσθηση διαχωρισμού από το υπόλοιπο σπίτι.

Στην περιοχή Savyon υπάρχουν ακόμη πολλά άλλα κτίρια που σχεδιάστηκαν από την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου ενός σπιτιού που περιλαμβάνει χώρους που προορίζονται για οικογενειακή χρήση και πάρτι, καθώς και σημεία όπου πέφτει το φως του ήλιου και δημιουργούνται σκιές. Το συγκεκριμένο μοτίβο κατοικίας χαρακτηρίζει τα περισσότερα σπίτια που έχει επιμεληθεί ο Kedem, συμπεριλαμβανομένου και του μοντερνισμού που τα χαρακτηρίζουν.

κατοικία

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR