Quantcast
tea houses

Αναφορά στα ιαπωνικά tea houses σε σπίτι στις ιταλικές Άλπεις

Η κωνική στέγη αυτού του σπιτιού κοντά στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας αφορμάται από τα παραδοσιακά ιαπωνικά tea houses και είναι επικλινής για να επιτρέπει στο χαμηλό ήλιο του χειμώνα να φτάνει στο ρουστίκ εσωτερικό. Το ακίνητο βρίσκεται σε ένα μικρό λόφο που περιβάλλεται από δασικές εκτάσεις στην άκρη του χωριού Dizzasco, με θέα σε μια κοιλάδα η οποία κατεβαίνει προς τη λίμνη.

Ο Lorenzo Guzzini, είναι ο αρχιτέκτονας της κατοικίας και άντλησε έμπνευση από την αρχιτεκτονική και την τελετουργική χρήση αυτών των δομών, υποστηρίζοντας ότι «με αυτό το σπίτι η πρόκληση ήταν να μετατραπεί η ρουτίνα σε ένα είδος τελετουργικού».

Οι ρουστίκ λεπτομέρειες και το απλό τετράγωνο αποτύπωμα της κατοικίας, με συμμετρική εσωτερική διαρρύθμιση που επικεντρώνεται γύρω από ένα βυθισμένη σαλόνι, θυμίζουν το σχεδιασμό των tea houses. Το φυσικό περιβάλλον και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του ιστορικού χωριού, δημιουργεί παράλληλα ένα υποτονικό και ήρεμο σκηνικό που αναδεικνύει το φως και τη σκιά μέσα στο εσωτερικό. Ένα ακόμα βασικό μέλημα κατά το σχεδιασμό του σπιτιού ήταν να μπορεί να εκμεταλλεύεται το ηλιακό φως. Η οροφή εκτείνεται σχηματίζοντας ένα θόλο που προφυλάσσει το εσωτερικό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι πλήρους ύψους συρόμενες πόρτες από γυαλί, ανοίγουν και συνδέουν το εσωτερικό με τον αίθριο χώρο και τον κήπο. Τα δύο υπνοδωμάτια, εκ των οποίων μια master σουίτα με δικό της μπάνιο, φιλοξενούνται στο κατώτερο τμήμα της οροφής, στο βόρειο άκρο του σπιτιού.

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR