Ανυψωμένο κρεβάτι προσθέτει χώρο αποθήκευσης σε μικρό διαμέρισμα

Το Studio Bazi ανέλαβε να σχεδιάσει αυτό το μικρό διαμέρισμα έκτασης 35 τετραγωνικών μέτρων στη Μόσχα της Ρωσίας, με ένα ανοικτό σχέδιο ορόφων.

Ως μέρος του σχεδιασμού και ως ένας τρόπος προσθήκης επιπλέον αποθηκευτικού χώρου σε μια ήδη μικρή περιοχή, οι σχεδιαστές αποφάσισαν να τοποθετήσουν το κρεβάτι σε ένα ξύλινο κουτί, το οποίο και ανύψωσαν στο χώρο. Αυτό μάλιστα τους επέτρεψε να δημιουργήσουν κάτω από αυτό ένα χώρο ντουλάπας. Ανυψώνοντας το κρεβάτι, οι σχεδιαστές δημιούργησαν επιπλέον και ένα σύνολο σκαλοπατιών, που οδηγούσε εκεί, το οποίο χρησίμευσε επίσης και ως πρόσθετη αποθήκευση με κρυμμένα συρτάρια.

Το κουτί του κρεβατιού είναι κατασκευασμένο από ξύλο πεύκου και αντί να διαθέτει ένα κλασικό κομοδίνο, έχει ένα μικρό ανοικτό ράφι ενσωματωμένο στο πλαίσιο που το περιβάλλει. Στις παροχές του είναι επιπλέον ένας τοίχος με ενσωματωμένη τηλεόραση, όπως και μια βιβλιοθήκη κρυμμένη στο πλάι.

Φωτογραφίες: Ilya Ivanov

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE