Επανασχεδιασμένο διαμέρισμα στο Βερολίνο λειτουργεί και ως γκαλερί

Το ελβετικό αρχιτεκτονικό στούντιο Raum404 ανέλαβε το σχεδιασμό ενός διαμερίσματος καλλιτέχνη στο Βερολίνο. Το σχέδιο του σπιτιού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί παράλληλα ως κατοικία αλλά και ως ένας χώρος ανοιχτός στο κοινό για εκθέσεις. Τα μπάνια και η αποθήκη κρύβονται πίσω από λευκά πάνελ, ώστε το σπίτι να μπορεί να λειτουργεί και ως γκαλερί.

Οι αρχιτέκτονες διατήρησαν το εσωτερικό του διαμερίσματος ευρύχωρο και με πολλούς κρυφούς χώρους. Γκρέμισαν πολλούς τοίχους για να δημιουργήσουν ένα μεγάλο ενιαίο χώρο στο μπροστινό μέρος του κτιρίου, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα και ως εκθεσιακός χώρος. Όταν τα γραφεία είναι κλειστά, ο χώρος είναι εντελώς λευκός, αφηρημένος και ουδέτερος. Διατήρησαν τα 3,5 μέτρων ψηλά ταβάνια, καθώς και τέσσερα παράθυρα πλήρους ύψους αλλά και μια πόρτα που οδηγεί έξω σε ένα μικρό μπαλκόνι με χειροποίητα πλακάκια από τσιμέντο.

Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες ένα τέτοιο είδος σπιτιού-εκθεσιακού χώρου έλειπε σε μια εναλλακτική πόλη όπως το Βερολίνο. Το ένα άκρο αυτού του χώρου καταλαμβάνεται από μια απλή κουζίνα με λευκά ντουλάπια και μαύρο γρανίτη. Το μόνο κομμάτι επίπλων στην κουζίνα είναι ένας ανεξάρτητος πάγκος εργασίας από γρανίτη με τριγωνικά πόδια χάλυβα. Στην είσοδο, υπάρχουν περαιτέρω αποθηκευτικοί χώροι και ένα μπάνιο κρυμμένο πίσω από λευκά πάνελ.

γκαλερί

 

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE