To ακανόνιστο σχήμα της Casa Cabo De Vila στην Πορτογαλία

Ένα νεαρό ζευγάρι οραματίστηκε το ακανόνιστο σχήμα της Casa Cabo De Vila, η οποία τοποθετείται σε μια έκταση 340 τετραγωνικών μέτρων στο Bitarães, της Πορτογαλίας. Όταν οι αρχιτέκτονες της εταιρείας spaceworkers, Henrique Marques και Rui Dinis, πήγαν πρώτη φορά στην τοποθεσία εμπνεύστηκαν αμέσως από το τοπίο και κατάλαβαν τι ακριβώς έπρεπε να σχεδιάσουν. «Θέλαμε ένα σχήμα που θα μπορούσε να γεμίσει το κενό που άφηνε η κοιλάδα και ταυτόχρονα θέλαμε αυτό το νέο σχήμα να αγκαλιάζει και να αντανακλά τις γύρω περιοχές πρασίνου, δίνοντας στους χρήστες μια ιδιαίτερη προοπτική για το τοπίο», δήλωσαν. Το εσωτερικό του σπιτιού αντανακλά τον τρόπο ζωής των ιδιοκτητών, συμπεριλαμβάνοντας ιδιωτικούς, κρυμμένους χώρους πίσω από έναν τοίχο-κουρτίνα, που συνορεύει με την αυλή, το γκαράζ και τους χώρους υπηρεσίας. Το σκυρόδεμα, το γυαλί και το ξύλο που χρησιμοποιούνται, είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε το εσωτερικό του σπιτιού να αντανακλά τη φύση εξωτερικά του σπιτιού.

Casa Cabo De Vila

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE