Ανακαίνιση κατοικίας με σκοπό τη διαφοροποίηση από διπλανό, πανομοιότυπο κτίσμα

Αποτελώντας ένα ακριβές αντίγραφο του γειτονικού κτίσματος, το Junction Shadow House ανακαινίστηκε πλήρως. Σκοπός του ήταν να ξεχωρίσει από το ημι-ανεξάρτητο δίδυμό του.

Σφηνωμένο ανάμεσα σε δύο δομές, σε μια γενικότερα στενή γειτονιά του Τορόντο, η πρόσβαση του φυσικού φωτός γινόταν μόνο από τα βόρεια και τα νότια άκρα του σπιτιού. Έτσι, η ιδέα του φωτός και των σκιών δημιουργήθηκε, με την παλέτα του λευκού και του μαύρου χρώματος να αποδίδει σε όλο το σπίτι. Το ισόγειο αποτελείται από μια κουζίνα ανοιχτού τύπου και μια τραπεζαρία, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος όροφος του σπιτιού περιλαμβάνουν μια σοφίτα, δύο υπνοδωμάτια και ένα καθιστικό. Το εσωτερικό είναι συνδεδεμένο με μια σκάλα στο κέντρο του σπιτιού, το οποίο περιλαμβάνει ένα κρυμμένο χώρο για την αποθήκευση των παπουτσιών.

Φωτογραφίες: Revelateur Studio / Post Architecture

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE