Quantcast
μοντέλα

10 μοντέλα που επαναπροσδιόρισαν τα δεδομένα ομορφιάς

Γράφει η Φένια Ζάννη

Μπορεί τα δεδομένα της ομορφιάς να μην ανατρέπονται εύκολα και οι ρυθμοί τους να αλλάζουν ραγδαία δημιουργώντας συνεχώς νέες τάσεις. Τα μοντέλα συνήθως είναι ψηλόλιγνα, με έντονες γωνίες, νέα σε ηλικία και με αρκετά συγκεκριμένες αναλογίες, προκειμένου να αναδεικνύουν τις δημιουργίες που θέλουν να προωθήσουν. Ωστόσο το 2016 μας έδειξε πως πολλά είδη μοντέλων έχουν αρχίσει να διαγράφουν ιδιαίτερες πορείες, με τους οίκους και τις εταιρείες να ποντάρουν στη διαφορετικότητα της μοντελοποιημένης ομορφιάς. Αλμπινισμός, σύνδρομο Down, ακρωτηριασμός και plus size είναι μόνο λίγα από τα ζητήματα που έχει αρχίσει να πραγματεύεται τόσο η πασαρέλα, όσο και ο φακός των φωτογράφων.

1. Winnie Harlow
Έμαθε να αγαπά και να προωθεί με τον καλύτερο τρόπο τη διαφορετικότητά της. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα του κόσμου. Η Winnie πάσχει από τη δερματική πάθηση που ονομάζεται λευκοδερμία. Πρόκειται για μια πάθηση κατά την οποία το δέρμα αποχρωματίζεται τοπικά, μια πάθηση που η Winnie έχει από την ηλικία των 4 ετών.

2. Viktoria Modesta
Αποτελεί την πρώτη ποπ καλλιτέχνιδα που φέρει τεχνητό άκρο. Η Viktoria Modesta ακρωτηριάστηκε στο ένα της κάτω άκρο στην ηλικία των 20 ετών. Τότε ήταν που πήρε και την απόφαση να απελευθερώσει και να ακολουθήσει τις μουσικές φιλοδοξίες της. Σήμερα διαγράφει μία ανοδική πορεία στη μουσική βιομηχανία ενώ με κάθε ευκαιρία επιδεικνύει πως η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

3. Madeline Stuart
Η Madeline Stuart είναι παγκόσμιο φαινόμενο, αφού είναι ισχυρή υπέρμαχος της ένταξης της ποικιλομορφίας στο χώρο του modelling. Το επίδοξο μοντέλο πάσχει από σύνδρομο Down όμως δεν το βάζει κάτω, ελπίζοντας πως θα αλλάξει την αντίληψη της κοινωνίας για την ομορφιά και την αποδοχή. Σε ηλικία μόλις 20 ετών, έχει ήδη αποκτήσει δυναμική παρουσία και όνομα ως μοντέλο, με πάνω από 750.000 οπαδούς να την ακολουθούν στα social media.

4. Casey Legler
Είναι η πρώτη γυναίκα παγκοσμίως, που καταχωρήθηκε αποκλειστικά ως αρσενικό μοντέλο. Πρώην Ολυμπιονίκης, η Casey δεν είναι μόνο ένα ακόμη όμορφο πρόσωπο. Είναι έξυπνη, δημιουργική και έχει να δώσει πολλά και συναρπαστικά μηνύματα σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα φύλα.

5. Masha Tyelna
Πιθανότατα έχει τα πιο μεγάλα μάτια στον κόσμο. Έχουν μάλιστα αποδώσει στα μάτια της το χαρακτηρισμό “allien eyes”, πράγμα που αποδέχεται χωρίς καμία ανασφάλεια και η ίδια η Masha. Μέχρι στιγμής μετρά συνεργασίες με οίκους όπως οι Givenchy και Yves saint Laurent όπως επίσης και με τον Dries van Noten, ενώ η πορεία της αναμένεται εντυπωσιακή.

6. Diandra Forrest
Η Diandra αποτελεί το πρώτο μοντέλο με αλμπινισμό που σύναψε συνεργασία με πρακτορείο μοντέλων. Η πανέμορφη ιδιαιτερότητά της την κάνει ομολογουμένως ξεχωριστή, δίνοντας μια αιθέρια άποψη σε κάθε τη επαγγελματική συμμετοχή.

7. Carmen Dell’Orifice
Είναι γνωστή ως το γηραιότερο μοντέλο του κόσμου που εξακολουθεί να εντυπωσιάζει στις πασαρέλες. Η Carmen Dell’Orefice πόζαρε για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του περιοδικού Vogue σε ηλικία μόλις 15 ετών και από τότε μεσουρανεί στον κόσμο της μόδας, ούσα σήμερα 85 ετών.

8. Denise Bidot
Το plus size μοντέλο αλλάζει σίγουρα τα δεδομένα στη βιομηχανία της μόδας. Η Denise Bidot είναι 30 ετών και δείχνει πως και οι πιο chubby γυναίκες μπορούν να αποτελέσουν κομμάτι της αισθητικής που επικρατεί στις πασαρέλες. Για την ιστορία, η Denise φοράει νούμερο 44!

9. Erika Ervin
Η Erika Ervin είναι περισσότερο γνωστή με το ψευδώνυμο Amazon Eve. Είναι ένα transgender μοντέλο και ηθοποιός με ένα ύψος ασυνήθιστο για πασαρέλα, αφού φτάνει τα 2.03 μέτρα! Σήμερα αποτελεί το πιο ψηλό μοντέλο του κόσμου.

10. Moffy
Η βιομηχανία του modelling σίγουρα καλωσορίζει μια νέα εποχή με την είσοδο της Moffy. Το αλλήθωρο μοντέλο έχει μια αντισυμβατική εμφάνιση που την κάνει ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Μάλιστα η Moffy αποτελεί το τελευταίο πρόσωπο του πρακτορείου Storm Models.

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR