Ξύλινη κατοικία στο άγριο Νορβηγικό τοπίο

Το σουηδικό αρχιτεκτονικό γραφείο Kolman Boye δημιούργησε ένα ξύλινο σπίτι, με «ζεστή» ατμόσφαιρα που αγγίζει την τελειότητα. Το σπίτι βρίσκεται στο νησί της Vega, στο νορβηγικό αρχιπέλαγος, το οποίο δεν απέχει πολύ από τον πολικό κύκλο. Η περιοχή είναι χαρακτηριστική για το μεγάλο και σκληρό βόρειο τοπίο της.

Με στόχο να μην διαταραχθεί η θέα προς τη θάλασσα, η πρόσβαση στο σπίτι γίνεται μέσα από μία στενή χαράδρα με άμμο από την κοντινή ακτή και τριγύρω της υπάρχουν πυκνοί θάμνοι. Το γύρω τοπίο παραμένει ανέγγιχτο και άγριο. Τα μεγάλα παράθυρα του σπιτιού έχουν θέα σε τρεις κατευθύνσεις. Είναι απλά στο σχεδιασμό τους, με το λευκό γυαλί να λειτουργεί σαν κάδρο του ωκεανού, της οροσειράς και του βραχώδες υποστρώματος.

architectural-wooden-cottage-in-norway-didee-1 architectural-wooden-cottage-in-norway-didee-2 architectural-wooden-cottage-in-norway-didee-3 architectural-wooden-cottage-in-norway-didee-4 architectural-wooden-cottage-in-norway-didee-5 architectural-wooden-cottage-in-norway-didee-6 architectural-wooden-cottage-in-norway-didee-7 architectural-wooden-cottage-in-norway-didee-8 architectural-wooden-cottage-in-norway-didee-9 architectural-wooden-cottage-in-norway-didee-10 architectural-wooden-cottage-in-norway-didee-11

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE