H ουσία του στυλ όπως ορίζεται από τον Δημήτρη Πέτρου

Ο γνωστός και καταξιωμένος Έλληνας designer αποσαφηνίζει τον ορισμό του στυλ ως FASHION AMBASSADOR του CAMPARI RED BOOK OF STYLE.

Ο Δημήτρης Πέτρου είναι γνωστός για το μοναδικό νεορομαντικό στυλ που ακολουθεί στις σχεδιαστικές του δημιουργίες, το οποίο μάλιστα τον έχει χαρακτηρίσει καθ’ όλη την πορεία του. Ο έλληνας σχεδιαστής είναι ομολογουμένως λάτρης του κόκκινου χρώματος, γι’ αυτό φροντίζει να το προσδίδει και στις δημιουργίες του, με λεπτομέρειες που τις ανάγουν σε κομμάτια ξεχωριστά. Συνηθίζει να χρησιμοποιεί το τούλι, τις οργάντζες, τις δαντέλες αλλά και το βελούδο, υφές που – παρά τη σύγχρονη πλευρά τους – μπορούν να συνθέσουν τα πιο διαχρονικά και κομψά κομμάτια. Αυτή ήταν άλλωστε και η επιθυμία του ίδιου, όταν αποφάσισε να στραφεί σε τέτοιου είδους υφάσματα: διαχρονικές δημιουργίες αλλά με μια σύγχρονη προσέγγιση.

Κάπως έτσι λοιπόν, με την αγάπη του για το κόκκινο χρώμα και για τα διαχρονικά κομμάτια με τα σύγχρονα twists, ο Δημήτρης Πέτρου αποτέλεσε τον καταλληλότερο FASHION AMBASSADOR του CAMPARI RED BOOK OF STYLE, του απόλυτου οδηγού του στυλ που σέβεται την αυθεντική υπόσταση και τον πολύπλευρο χαρακτήρα του. Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος στη συνέντευξή του στο κόκκινο βιβλίο του στυλ, εντοπίζει αρκετά κοινά στοιχεία μεταξύ του χαρακτήρα του brand του, της προσωπικής του φιλοσοφίας του και του Campari. Η δημιουργία, το αληθινό στυλ και τα μερικά ακόμη στοιχεία τον συνδέουν άρρηκτα με το Campari.

«Θα έλεγα πως το CAMPARI αντιπροσωπεύει τον τρόπο που σκέφτομαι και δημιουργώ μιας και στόχος μου είναι ό,τι σχεδιάζω να χαρακτηρίζεται από διαχρονικότητα, σεβόμενος πάντα τις κλασικές αξίες κι υπογραμμίζοντάς τες με ένα σύγχρονο twist

Στη συνέντευξη αυτή ο Δημήτρης Πέτρου σχολίασε έμμεσα μεταξύ άλλων και τα άρθρα του CAMPARI RED BOOK OF STYLE. Ξεκινώντας από την ιταλική μητρόπολη της μόδας, το Μιλάνο, όπου και έχει ζήσει για δύο χρόνια, ο σχεδιαστής ήξερε πως αυτή η «Μέκκα της μόδας» είναι γεγονός εδώ και καιρό. Σαφέστατα για εκείνον αποτελεί, πέρα από μία από τις αγαπημένες του πόλεις, και σημαντική πρωτεύουσα της μόδας και του στυλ, ενώ δεν αποφεύγει να αναφέρει πως το Μιλάνο ανέκαθεν «απέπνεε έναν αέρα κομψότητας και φινέτσας».

Σύμφωνα με το σχεδιαστή, τόσο ο άνδρας, όσο και η γυναίκα αποκτούν στυλ μέσα από την προσωπικότητά τους, όταν ξέρουν πώς πρέπει να υποστηρίξουν αυτό που φορούν. Η αυτογνωσία αποτελεί το… «κλειδί που θα ξεκλειδώσει την πόρτα» του στυλ. Οι χαρακτήρες που γνωρίζουν ποια είναι τα σημεία που θα πρέπει να τονίσουν περισσότερο και ποια όχι, εκείνοι είναι που θα επενδύσουν στα σωστά κομμάτια και θα ξεχωρίσουν ανάμεσα στο πλήθος.

Εκτός από τη μόδα και το στυλ, ο Δημήτρης Πέτρου μίλησε και για τη δική του καθημερινότητα ορίζοντας το πλαίσιο του sur mesure, με το οποίο προσαρμόζεται στις ανάγκες του καταναλωτή.

«Υπάρχουν κάποιες ανάγκες που εξυπηρετούν αυτό το πλαίσιο του sur mesure, που είναι λιγάκι πιο ειδικές -κάτι που θέλει να φορέσει κάποιος για μια πολύ ειδική περίσταση στη ζωή του-, μία νύφη, ένας γαμπρός, ένας καλλιτέχνης που έχει μία συναυλία ή και κάποιος που θέλει να πάει σε μία ιδιαίτερη περίσταση σε ένα ρεβεγιόν, σε ένα ειδικό κάλεσμα και θέλει να είναι ξεχωριστός, να διαφέρει από τους άλλους. Να φορέσει κάτι πολύ μοναδικό μόνο γι’ αυτόν, να έχει βάρος η περίσταση και η στιγμή γι’ αυτόν.

Εγώ ως brand εξυπηρετώ λίγο-πολύ τα κίνητρα αυτού του κοινού, οπότε κοιτάω και μέσα από τις συλλογές μου όσο μπορώ να εντάξω, αν θέλεις, αυτές τις εκφάνσεις της κοινωνικής μας ζωής. Κάθε μία ώρα που βάζω τα ραντεβού μου στο showroom δεν έχω να κάνω μόνο με νύφες ή μόνο με καλλιτέχνες ή μόνο με δικηγόρους. Επειδή κάθε ώρα που αλλάζει το ραντεβού εξυπηρετώ τις ανάγκες ενός διαφορετικού ανθρώπου, στο σύνολό της όταν η μέρα τελειώνει, αποτελείται από ένα παζλ πραγμάτων που είναι τόσο διαφορετικό το καθένα και σε κρατάει σε εγρήγορση. Το sur mesure έχει περάσει σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Ακόμα και στο cocktail culture. Μπορεί ο καθένας να έχει το ποτό του, την αγαπημένη του καθημερινή επιλογή που δεν αλλάζει όπως το CAMPARI & TONIC αλλά για πιο ειδικές περιστάσεις επιστρατεύονται τις γνώσεις του expert bartender για τα πιο sophisticated cocktails όπως Νegroni & Americano, για να γευτούν και να απολαύσουν κάτι μοναδικό.»

Για τον Δημήτρη Πέτρου το λίγο μπορεί να είναι αρκετό. Η φιλοσοφία του αυτή άλλωστε αντανακλάται και μέσα στο χώρο εργασίας του, αφού ο χώρος του είναι εξαιρετικά λιτός. Less is more λοιπόν, τόσο στο design, όσο και στο στυλ.

«Πιστεύω πως η εποχή που ένα σύνολο φορτώνονταν με πολλά και διάφορα, έχει περάσει. Παρόλα αυτά, το less is more, δεν είναι για όλους. Η ουσία για μένα είναι να αισθάνεσαι όσο πιο άνετα γίνεται μέσα στο σύνολο που έχεις επιλέξει να φορέσεις και σε γενικές γραμμές αυτό που κάνει κάποιο καλοντυμένο είναι η προσωπικότητά του και με γνώμονα αυτόν τον “κανόνα”, ο καθένας αποφασίζει τι του ταιριάζει. Αν ένα κορίτσι για παράδειγμα έχει την όρεξη να φορτώσει ένα look, και αισθάνεται καλά με αυτό, ας το κάνει. Γιατί όχι».

Κλείνοντας, κάνει μία αναφορά και στο πρώτο κεφάλαιο του CAMPARI RED BOOK OF STYLE, το CHAPTER 1: FASHION, προκειμένου να δούμε το κόκκινο βιβλίο μέσα από τη δική του ματιά. «Μοντέρνες προτάσεις, από έναν μοντέρνο οδηγό για το στυλ. Όλα εκείνα που θα ανανεώσουν και θα φρεσκάρουν την εικόνα μας όπως ενδιαφέρουσες ιστορίες, unexpected άρθρα αλλά και συμβουλές μόδας και στυλ».

Μπορείτε να απολαύσετε αναλυτικά τη συνέντευξη του Δημήτρη Πέτρου στο www.campariredbookofstyle.gr.

«Ξεφυλλίστε» ηλεκτρονικά το CAMPARI RED BOOK OF STYLE και εντρυφήστε στη μόδα και το στυλ πιο εμπεριστατωμένα από ποτέ. Συνοδεύστε αυτό το στυλιστικό ταξίδι σας με τον πιο άψογο γευστικό συνδυασμό, το cocktail CAMPARI & TONIC και αποδείξτε στον εαυτό σας πώς η απλότητα μπορεί να φέρει το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, τόσο στη μόδα όσο και στη γεύση.

Απολαύστε υπεύθυνα

Φένια Ζάννη

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE