Open Call: Sustainable Fashion Workshop

Μια διοργάνωση του British Council σε συνεργασία με την Atopos cvc

Προθεσμία αιτήσεων: μέχρι την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του Sustainable Fashion workshop από το British Council στη Γαλλία ένα διήμερο αφιερωμένο στο Sustainability στη Μόδα θα λάβει χώρα και στην Αθήνα σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό Atopos cvc.
Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 στις 18:00 στο νεοκλασικό κτίριο του οργανισμού στην οδό Σαλαμίνος 72 στο Μεταξουργείο θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του event. Η βραδιά θα περιλαμβάνει συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με σημαντικούς ομιλητές και καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσίαση σπάνιων χάρτινων ενδυμάτων από τη συλλογή της Atopos cvc και προβολή φιλμ. Συγκεκριμένα, η Alice Holmberg (social entrepreneur και associate lecturer στο Central Saint Martin’s), η Orsola De Castro (ιδρύτρια και διευθύντρια του Fashion Revolution), ο Στάμος Φαφαλιός (διευθυντής της Atopos cvc) και οι Ζeus + Dione (fashion designers) θα μιλήσουν για το θέμα του Sustainable Fashion σε μια συζήτηση που θα συντονίσουν η δημοσιογράφος Έφη Φαλίδα (Τα Νέα) και η δημοσιογράφος Elis Kiss (Καθημερινή english edition, K).

Παράλληλα, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 θα διεξαχθεί το Sustainable Fashion workshop για νέους σχεδιαστές και επαγγελματίες από τον χώρο της μόδας με εισηγήτρια την Alice Holmberg. Η συμμετοχή στο workshop είναι χωρίς καμία επιβάρυνση αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο σχετικό open call.


* Η συζήτηση και το workshop θα γίνουν στην Αγγλική (χωρίς ταυτόχρονη μετάφραση)

Σχετικά με το workshop

-Το workshop προσφέρεται δωρεάν και θα λάβει χώρα την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ.
-Οι συμμετέχοντες δε θα ξεπερνούν τους 20 σε αριθμό.
-Όλοι οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να διαθέτουν και να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του workshop τα προσωπικά laptops τους.
-Όλοι οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου για τα αποτελέσματα.
-Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη διαδικασία συμμετοχής στο workshop και το event επικοινωνείτε με τον οργανισμό Atopos cvc καθημερινά από τις 11:00 μέχρι τις 19:00.

Πως να κάνετε αίτηση για το workshop

Για να συμμετάσχετε στο workshop θα πρέπει να στείλετε ένα email στη διεύθυνση office@atopos.gr (Τίτλος Θέματος: Open Call Sustainable Fashion Workshop at Atopos cvcApplication) μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2017 συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής με τις ακόλουθες πληροφορίες στα Αγγλικά: 

 

  • όνομα και επίθετο
  • αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • email
  • website (εφ’ όσον υπάρχει)
  • ένα συνοπτικό βιογραφικό(μέγιστος αριθμός λέξεων 100)
  • μια σύντομη εκδήλωση ενδιαφέροντος(μέγιστος αριθμός λέξεων 100)
  • ένα πορτφόλιο σε μορφή pdf, το οποίο να περιλαμβάνει 10 fashion designs (σχέδια ή/ και φωτογραφίες) του υποψηφίου (72 dpi)

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (MICROSOFT WORD 85KB)

Σχετικά με το Sustainable Fashion

Με τον όρο Sustainable fashion, ή eco fashion, αναφερόμαστε σε μια πρόσφατη τάση και φιλοσοφία στη μόδα που έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα αειφόρο και βιώσιμο σύστημα το οποίο θα επικεντρώνεται στον ανθρώπινο παράγοντα και στην περιβαλλοντολογική και κοινωνική ευθύνη της μόδας.

Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας είχε ως αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση στην κατανάλωση ενδυμάτων και αξεσουάρ. Κατά συνέπεια, το ενδιαφέρον σε σχέση με την βιωσιμότητα και την ηθική διάσταση του fashion design, της παραγωγής και των επιχειρήσεων μόδας έχει κλιμακωθεί. Οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και των πλανόδιων πωλητών στον χώρο του ενδύματος καθώς και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της μαζικής παραγωγής ωθούν στον επαναπροσδιορισμό της βιομηχανίας της μόδας μέσω αειφόρων μεθόδων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξε από τα πρώτα κράτη που έλαβαν δραστικά μέτρα και πρωτοβουλίες σε σχέση με την αειφορία στη μόδα. Μια σειρά από πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα, όπως το Centre for Sustainable Fashion, το Designer-Manufacturer Innovation Support Centre και το Textile Futures Research Centre, και προγράμματα σπουδών, όπως το MA Fashion Futures του London College of Fashion και το MA Fashion Enterprise and Society του University of Leeds, εξετάζουν και ερευνούν αυτό το νέο σύστημα μόδας και δημιουργίας.

Στο πλαίσιο αυτό μεγάλα fashion brands συνεργάζονται με πανεπιστημιακά ιδρύματα και θεσπίζουν μαθήματα και σεμινάρια με σκοπό την ενίσχυση των ερευνών αυτών, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτές της Nike και των Marks and Spencers. Παράλληλα, οργανισμοί και κοινότητες, όπως είναι οι περιπτώσεις των Ethical Fashion Forum, Fashion Revolution, Green Catwalk Challenge, Love Your Clothes και Schwopping, δίνουν τη δυνατότητα σε σχεδιαστές και στο ευρύ κοινό να ενημερωθούν και ανταλλάξουν ιδέες σε σχέση με τη βιωσιμότητα στη μόδα, ενώ σημαντικοί Βρετανοί δημιουργοί, όπως η Stella McCartney, έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστοί για την ηθική και οικολογική ευαισθησία που διακρίνει τη δουλειά τους.

ΑΤΟPOS CVC

Σαλαμίνος 72 Μεταξουργείο

www.atopos.gr

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE