Κίτρινα μπλοκς σε βικτωριανό διαμέρισμα του Λονδίνου

Οι αρχιτέκτονες NimTim πρόσθεσαν μια μεγάλη, αλλά απλή, τετράγωνη επέκταση στο πίσω μέρος ενός βικτωριανού διαμερίσματος στο Herne Hill, του Λονδίνου. Για να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των νεαρών επαγγελματιών πελατών για τους οποίους σχεδιάστηκε, οι Nimtim διαμόρφωσαν εκ νέου την υπάρχουσα κάτοψη, προκειμένου να στεγάσει ένα δεύτερο υπνοδωμάτιο, μετακινώντας την κουζίνα και το καθιστικό σε έναν ενιαίο χώρο.

Με την κουζίνα να βρίσκεται κατά μήκος ενός τοίχου, οι αρχιτέκτονες οραματίστηκαν τον υπόλοιπο χώρο ανοιχτό, ώστε να προσαρμόζεται ανάλογα με την περίσταση σε καθιστικό, τραπεζαρία, γραφείο ή playroom. Οι πελάτες ζήτησαν «τολμηρά και παιχνιδιάρικα» υλικά, έτσι οι Nimtim έβαλαν ως τελευταίες πινελιές στο δωμάτιο λεπτομέρειες σε φωτεινό κίτρινο χρώμα. Το Buttercup κίτρινο χρησιμοποιείται για τα πλαίσια παραθύρων και των θυρών και έρχεται σε αντίθεση με τους λευκούς εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους.

«Τα κίτρινα μπλοκ τονίζουν τη νέα προσθήκη, κάνοντας παράλληλα αναφορά στα χαρακτηριστικά της ήδη υπάρχουσας τοιχοποιίας και στην ποικιλία της υφής της αρχικής τοιχοποιίας London Stock» δήλωσαν οι αρχιτέκτονες.

Λονδίνου 

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE