Πισίνα που αιωρείται 40 πόδια πάνω από το έδαφος

H αρχιτεκτονική ομάδα που δημιούργησε αυτή την πισίνα, σίγουρα δεν φοβάται τα ύψη. Το πιο πρόσφατο έργο της είναι μια εκπληκτική πισίνα, η οποία μοιάζει να αιωρείται στον ουρανό. Η “Sky Pool“, όπως ονομάζεται, χτίστηκε 40 πόδια πάνω από το έδαφος, δίνοντας έτσι την αίσθηση στους κολυμβητές ότι αιωρούνται.

Η πισίνα αποτελεί μέρος του Hotel Hubertus, στο φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο Kronplatz της Βόρειας Ιταλίας. Για να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι «το νερό ρέει στο κενό και χάνεται ανάμεσα στην πισίνα και το τοπίο», οι σχεδιαστές εγκατέστησαν μια γυάλινη πρόσοψη και πάνελ δαπέδου από γυαλί, με κρυφά άκρα που γίνονται ένα με το πανοραμικό τοπίο. Ανάλογα λοιπόν με το αν και κατά πόσο φοβούνται οι κολυμβητές τα ύψη, η συγκεκριμένη πισίνα μπορεί είτε να προκαλέσει φόβο, είτε χαλάρωση. Προκαλεί δηλαδή μια μοναδική αίσθηση απόλυτης εναρμόνισης με τη φύση. Γι’ αυτούς που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, το Hotel Hubertus διαθέτει επίσης μια εσωτερική πισίνα υψηλής αισθητικής και μια εξωτερική με θαλασσινό νερό.

hubertus-sky-pool-01 hubertus-sky-pool-02 hubertus-sky-pool-03 hubertus-sky-pool-05 hubertus-sky-pool-06 πισίναhubertus-sky-pool-08

  1. […] πισίνες – συμπεριλαμβανομένης της εντυπωσιακής Sky Pool – και στο γυμναστήριο. Προσφέρονται επίσης ένα σπα […]

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE