Φωτογραφίζοντας πολύχρωμα γεωμετρικά κτίρια της Κωνσταντινούπολης

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια ομολογουμένως όμορφη, ένδοξη και λαμπερή πόλη. Ο Τούρκος αρχιτέκτονας Yener Torun, αναγνωρίζει τη γοητεία της και αιχμαλωτίζει στις φωτογραφίες του την πιο πρόσφατη και μινιμαλιστική αρχιτεκτονική της πρωτεύουσας της Τουρκίας.

«Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά τέτοια κτίρια στην Τουρκία. Γι ‘αυτό και περνώ τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο μου αναζητώντας τα… Είναι σαν ένα κυνήγι θησαυρού», εξήγησε ο Torun. «Αρκεί να σκεφτούμε τις φωτογραφίες της Κωνσταντινούπολης που βλέπουμε εδώ και χρόνια. Μεγάλα τζαμιά, παλιοί δρόμοι, γλάροι πάνω από το Βόσπορο. Εγώ επιλέγω να αναδείξω μια εντελώς διαφορετική πλευρά. Ακόμη και οι μόνιμοι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης δεν μπορούν να πιστέψουν ότι αυτές οι φωτογραφίες ελήφθησαν στην πόλη, στην οποία ζουν».

Στα 30 του, ο αρχιτέκτονας και φωτογράφος αναγνωρίζει ότι η Κωνσταντινούπολη αλλάζει. Η πόλη έχει δει απίστευτη ανάπτυξη στον κατασκευαστικό τομέα την τελευταία δεκαετία. Ωστόσο, προς το παρόν, σε μια πόλη γεμάτη γκρι κτίρια, είναι δύσκολο να βρεθούν χρωματιστά αρχιτεκτονικά έργα, ειδικά στις ιστορικές περιοχές. Έτσι, ο Torun παραμένει συνεχώς σε επιφυλακή για φωτογραφίσει κάθε ιδιαίτερο σύγχρονο αρχιτεκτονικό κόσμημα.

istanbul1 istanbul2 istanbul3 istanbul4 istanbul7 istanbul8 istanbul9 istanbul11 istanbul13 istanbul16

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE