Πρωτότυπη πρόσοψη σε σχήμα διαμαντιού στο εμπορικό κέντρο της Victoria Gate

Με έδρα της το Λονδίνο, η εταιρεία Acme έχει ολοκληρώσει ένα εμπορικό κέντρο στη Λιντς, της Αγγλία, που διαθέτει μια λευκή δικτυωτή πρόσοψη από σκυρόδεμα. Η μοντέρνα στοά του Victoria Gate περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα, ένα χώρο στάθμευσης και μια ναυαρχίδα για το πολυκατάστημα John Lewis.

Εσωτερικά, το εμπορικό κέντρο έχει σχεδιαστεί με στόχο να κάνει αναφορά στις ιστορικές εμπορικές στοές της Λιντς. Διαθέτει μεγάλα πεζοδρόμια με ζιγκ-ζαγκ μοτίβα, γυάλινες προσόψεις μαγαζιών και μια στέγη από ατσάλι και γυαλί, η οποία πλημμυρίζει το χώρο με φυσικό φως. «Έχουμε εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσουμε ένα κτίριο που σέβεται τον τόπο, τον χρόνο και την ιστορία της Λιντς», δήλωσε ο διευθυντής της Acme, Friedrich Ludewig.

Η πτυχωτή πρόσοψη, κατασκευασμένη από μέταλλα, έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει δραματικές σκιές σε όλο το κτίριο, ενώ υαλοπίνακες στη διαγώνια πρόσοψη φωτίζουν ορισμένους χώρους του κτιρίου. Το κύριο σώμα του εμπορικού κέντρου επηρεάζεται από τα αρ ντεκό και βικτωριανά κτίρια που περιβάλλουν την περιοχή. Το κτίριο John Lewis διαθέτει πέντε ορόφους για αγορές, χώρο στάθμευσης για 800 αυτοκίνητα και ένα εστιατόριο στον τελευταίο όροφο, καθιστώντας το ως το ψηλότερο μεταπολεμικό πολυκατάστημα έξω από το Λονδίνο.

victoria-gate-by-acme-retail-architecture-leeds-uk_dezeen_hero victoria-gate-by-acme-retail-architecture-leeds-uk_dezeen_2364_col_19 victoria-gate-by-acme-retail-architecture-leeds-uk_dezeen_2364_col_18 victoria-gate-by-acme-retail-architecture-leeds-uk_dezeen_2364_col_16 victoria-gate-by-acme-retail-architecture-leeds-uk_dezeen_2364_col_15 victoria-gate-by-acme-retail-architecture-leeds-uk_dezeen_2364_col_12 victoria-gate-by-acme-retail-architecture-leeds-uk_dezeen_2364_col_11 victoria-gate-by-acme-retail-architecture-leeds-uk_dezeen_2364_col_10 victoria-gate-by-acme-retail-architecture-leeds-uk_dezeen_2364_col_9 victoria-gate-by-acme-retail-architecture-leeds-uk_dezeen_2364_col_8 victoria-gate-by-acme-retail-architecture-leeds-uk_dezeen_2364_col_7 victoria-gate-by-acme-retail-architecture-leeds-uk_dezeen_2364_col_4 victoria-gate-by-acme-retail-architecture-leeds-uk_dezeen_2364_col_3 victoria-gate-by-acme-retail-architecture-leeds-uk_dezeen_2364_col_2 victoria-gate-by-acme-retail-architecture-leeds-uk_dezeen_2364_col_1 victoria-gate-by-acme-retail-architecture-leeds-uk_dezeen_2364_col_0

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE