Η ιδιόμορφη κατασκευή του “Fence House” τραβά τα βλέμματα

Το Fence House είναι μία σύγχρονη ερμηνεία ενός παραδοσιακού στυλ για το σχεδιασμό ενός σπιτιού. Όμοιο στο σχήμα, αλλά μοναδικό στη δομή, αποτελείται από δύο συγκροτήματα με κεκλιμένη στέγη και ένα ασύμμετρο γκαράζ σε σχήμα κύβου. Παρόλο που όλες οι δομές είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους, το σπίτι μοιάζει να αποτελείται από δύο ξεχωριστές μονάδες. Το μοναδικό του σχήμα υπαγορεύεται από τη λειτουργία του.

Τα μέλη της οικογένειας ήθελαν να ζουν ανεξάρτητα και γι΄αυτό αποφάσισαν να το διαιρέσουν σε δύο μέρη. Ένας ξεχωριστός χώρος στον πρώτο όροφο επιτρέπει στους ενήλικες να απολαμβάνουν την ηρεμία τους, ενώ τα παιδιά μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα στο δικό τους χώρο.

Το ισόγειο είναι ένας κοινός χώρος για όλους τους κατοίκους. Υπάρχει η κουζίνα, η οποία εκτείνεται μέχρι τον κήπο και ένα μεγάλο σαλόνι με πατάρι που φτάνει μέχρι τη σοφίτα. Ίσως το πιο ασυνήθιστο χαρακτηριστικό του σπιτιού είναι το παράθυρο στο διάδρομο, το οποίο μάλιστα λειτουργεί ως βιτρίνα, εκθέτοντας το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη. Όπως και στο γκαράζ, έτσι και στους υπόλοιπους χώρους, τα ανοίγματα των παραθύρων επιτρέπουν τη θέαση ολοκλήρου του σπιτιού . Τα τεράστια τζάμια συνδέουν την κουζίνα και την τραπεζαρία με τον κήπο και τα γύρω δάση.

fenceFence House fence_02 fence_03  fence_06 fence_07 fence_08 fence_09 fence_10 fence_11 fence_12 fence_14 fence_15 fence_16 fence_17

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE