Καταφύγιο στην Τανζανία προστατεύει ανθρώπους αλμπίνο

Στην Τανζανία, παρά το γεγονός πως ακούγεται ακραίο και απάνθρωπο στο δυτικό κόσμο, υπάρχουν κέντρα διάσωσης που προστατεύουν ανθρώπους με αλμπινισμό από κυνηγούς, οι οποίοι πωλούν τα μέρη του σώματός τους σε… γιατρούς-μάγους. Η φωτορεπόρτερ Ana Palacios στα 43 της χρόνια, επισκέφτηκε το καταφύγιο αυτό στην Τανζανία τρεις φορές μεταξύ του 2012 και του 2016, προκειμένου να μάθει περισσότερα για τα δεινά των αλμπίνων. Διώξεις τέτοιων ανθρώπων δυστυχώς έχουν τις ρίζες τους στην πεποίθηση ότι, τα μέρη του σώματος αυτού, μπορούν να μεταδώσουν μαγικές δυνάμεις. Η κυβέρνηση της Τανζανίας έχει αναγκαστεί να δημιουργήσει ειδικά κέντρα για την προστασία των ατόμων με αλμπινισμό, δίνοντας όμως έτσι το φωτεινό παράδειγμα και σε άλλες κοινωνίες.

Φωτογραφία εξώφυλλο: Τα μεγαλύτερα παιδιά στο κέντρο Kabanga, ο Bethod και ο Biko, ακούν Celine Dion στο παλιό ραδιοκασετόφωνό τους. Καταφύγιο Κέντρο Kabanga, Τανζανία, 2012. (Φωτογραφία από την Ana Palacios / Barcroft Images)

1-1

Γυναίκες φεύγουν για το καταφύγιο μαζί με τα αλμπίνο παιδιά τους. Καταφύγιο Κέντρο της Kabanga, Τανζανία, 2012. (Φωτογραφία από την Ana Palacios / Barcroft Images)

2-1

Ένα νεαρό αγόρι με αλμπινισμό παίζει με ένα στεφάνι και ένα ραβδί. Καταφύγιο Κέντρο Kabanga, Τανζανία, 2012. (Φωτογραφία από την Ana Palacios / Barcroft Images)

3-2

Η Grace Manyika ελέγχει τα βάζα πριν από την αποστολή του προϊόντος στα κέντρα διανομής. Moshi, Τανζανία, 2016. (Φωτογραφία από την Ana Palacios / Barcroft Images)

4-1

Η Sang’uti Olekuney δείχνει πώς εφαρμόζεται το Kilisun, ένα αντηλιακό που φτιάχνεται στην Τανζανία ειδικά για άτομα με αλμπινισμό. Moshi, Τανζανία, 2016. (Φωτογραφία από την Ana Palacios / Barcroft Images)

5-1

Μια νεαρή κοπέλα με αλμπινισμό επιθεωρεί έργα της. Moshi, Τανζανία, 2016. (Φωτογραφία από την Ana Palacios / Barcroft Images)

6-1

Το δέρμα ενός αλμπίνο ατόμου έχει ελάχιστη ή και καθόλου μελανίνη, η οποία αποτελεί αποτελεσματικό αναστολέα της ηλιακής ακτινοβολίας. Αυτό τους καθιστά εξαιρετικά ευάλωτους στις ακτίνες του ήλιου. Καταφύγιο Κέντρο Kabanga, Τανζανία, 2012. (Φωτογραφία από την Ana Palacios / Barcroft Images)

8-1

Τα παιδιά στο καταφύγιο τελειώνουν το σχολείο στις πέντε το απόγευμα, επιστρέφουν στο κέντρο, όπου αισθάνονται ασφαλείς και παίζουν έξω. Καταφύγιο Κέντρο Kabanga, Τανζανία, 2012. (Φωτογραφία από την Ana Palacios / Barcroft Images)

9-1

Η Hadija κάνει πλεξούδες στα μαλλιά της Zawia σε ένα σκιερό σημείο. Εκεί η μικρή Zawia μπορεί να είναι περισσότερο προστατευμένη από τον ήλιο. Καταφύγιο Κέντρο Kabanga, Τανζανία, 2012. (Φωτογραφία από την Ana Palacios / Barcroft Images)

10-1

Στο καταφύγιο ζουν εκατό αλμπίνο μαζί με ανθρώπους που πάσχουν από σωματικές και ψυχικές βλάβες. Καταφύγιο Κέντρο Kabanga, Τανζανία, 2012. (Φωτογραφία από την Ana Palacios / Barcroft Images)

11-1

Η εντεκάχρονη Kelen αγαπά να χορεύει στα μισοχτισμένα δωμάτια του κέντρου. Καταφύγιο Κέντρο Kabanga, Τανζανία, 2012. (Φωτογραφία από την Ana Palacios / Barcroft Images)

 

12-1

Η Baswira Ntotye κρύβεται μέσα στις καλύβες του Kabanga για να κρυφτεί από τον ήλιο. Καταφύγιο Κέντρο Kabanga, Τανζανία, 2012. (Φωτογραφία από την Ana Palacios / Barcroft Images)

13-1

Η Mafalda Soto, δημιουργός του Kilisun, κατά τη διάρκεια ειδικής διαβούλευσης με το μαθητή Salim Rashid. Του δείχνει τα διαφορετικά πρωτότυπα των τύπων αντηλιακού. Moshi, Τανζανία, 2016. (Φωτογραφία από την Ana Palacios / Barcroft Images) 

14

Όταν το νερό τελειώνει, οι μαύρες γυναίκες αναλαμβάνουν εκ περιτροπής να επισκέπτονται τα πηγάδια του νοσοκομείου, ώστε να προστατεύουν τις αλμπίνο γυναίκες από τον κίνδυνο, το χλευασμό ή ακόμη και την απαγωγή. Καταφύγιο Κέντρο Kabanga, Τανζανία, 2012. (Φωτογραφία από την Ana Palacios / Barcroft Images)

15

Η Zawia, η οποία μιλάει Σουαχίλι, Αγγλικά και νοηματική, φιλοδοξεί να γίνει δασκάλα στο Καταφύγιο Κέντρο Kabanga. Τανζανία, 2012. (Φωτογραφία από την Ana Palacios / Barcroft Images)

16

Η κυβέρνηση της Τανζανίας έχει δημιουργήσει ειδικά προστατευτικά κέντρα για άτομα με αλμπινισμό, αφού αναγκάστηκαν από τους διακινητές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Καταφύγιο Κέντρο Kabanga, Τανζανία, 2012. (Φωτογραφία από την Ana Palacios / Barcroft Images)

17

Πολλές γυναίκες αναγκάζονται να καταφύγουν σε συγκροτήματα όπως το Kabanga όταν γεννήσουν ένα παιδί αλμπίνο. Καταφύγιο Κέντρο Kabanga, Τανζανία, 2012. (Φωτογραφία από την Ana Palacios / Barcroft Images)

18

Η Epafroida ζει στο καταφύγιο και ονειρεύεται το άνοιγμα της δικής της επιχείρησης κλωστοϋφαντουργίας σε μια κοντινή αγορά. Καταφύγιο Κέντρο Kabanga, Τανζανία, 2012. (Φωτογραφία από την Ana Palacios / Barcroft Images)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE