Το Εθνικό Μουσείο Αφρικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Αμερικής άνοιξε τις πόρτες του

Η 24η Σεπτεμβρίου αποτέλεσε την επίσημη ημέρα έναρξης για το Εθνικό Μουσείο Αφρικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Αμερικής. Τοποθετημένο στην περιοχή της Ουάσινγκτον D.C., είναι πλέον το μοναδικό μουσείο στις ΗΠΑ που δίνει έμφαση στην αφρικανική και αμερικανική κουλτούρα, ζωή και ιστορία. Τα εγκαίνια έγιναν με ένα τριήμερο event με την παρουσία των Angela Bassett και Robert De Niro οι οποίοι απήγγειλαν έργα ποιητών και ιστορικών, υπό τις μουσικές του Stevie Wonder και της Patti Labelle. Ανάμεσα στις χιλιάδες κόσμου που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια, βρίσκονταν και ο Μπαράκ με τη Μισέλ Ομπάμα σε μια ειδική τελετή αφοσίωσης.

Σημαντικές στιγμές της ιστορίας δίνουν το παρόν μέσα στο χώρο του μουσείου, όπως η δουλεία, το Δεξιό Πολιτικό Κίνημα, το τέλος του διαχωρισμού και πολλά άλλα. Σε πρόσθετες περιοχές, όπως στους στρατιωτικούς χώρους, στους χώρους των τεχνών, της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση με στοιχεία όπως το καπέλο fedora του Michael Jackson που φορούσε στο “Victory Tour”, το ρόπαλο του μπέιζμπολ του Jackie Robinson αλλά και κάποιος εξοπλισμός του Muhammad Ali.

Το επίκεντρο του μουσείου δεν είναι άλλο από ένα χρονοδιάγραμμα της δουλείας και της ελευθερίας. Επιπλέον, θα εκτεθούν ένα αντίγραφο της Διακήρυξης της Χειραφέτησης, ένα βιβλίο με ύμνους μέσω της Harriet Tubman καθώς επίσης και το φόρεμα της Rosa Parks που φορούσε λίγο πριν τη σύλληψή της.

Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το Εθνικό Μουσείο της Αφρικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Αμερικής μπορεί να βρει κανείς εδώ.

Πηγή: CNN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE