Δέρμα και πινελιές χαλκού για ένα διαφορετικό ηλεκτρικό ποδήλατο

Το 0±0 Electric-Power Assisted Bicycle είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, που καλλιεργεί τη συνείδηση γύρω από την κατανάλωση ενέργειας, όπως άλλωστε κάνει οποιοδήποτε ηλεκτρικό μέσο μεταφοράς. Μόνο που το συγκεκριμένο ηλεκτρικό ποδήλατο καινοτομεί και διαφέρει στο κομμάτι της χρήσης της ενέργειας.

Το ποδήλατο αυτό έχει δύο χρήσεις. Η μία είναι η εσωτερική του χρήση και γίνεται για δύο λόγους. Πρώτον για γυμναστική και δεύτερον για να φορτίσει, με τη χρήση του, η μπαταρία. Το ποδήλατο τοποθετείται στην ειδική βάση στην οποία είναι συνδεδεμένη η μπαταρία. Όταν η φόρτιση ολοκληρωθεί, η μπαταρία αφαιρείται και τοποθετείται σε ειδική θήκη πάνω στο ποδήλατο. Έπειτα ακολουθεί η δεύτερή του χρήση: η βόλτα στο δρόμο με στυλ και άνεση. Κι αν τα πράγματα δυσκολέψουν και ο δρόμος απαιτεί παραπάνω κόπο, η μπαταρία είναι εκεί για να βοηθήσει και να υποστηρίξει τον αναβάτη.

Η καινοτομία ωστόσο, κρύβεται στις εναλλακτικές χρήσεις της φορτισμένης μπαταρίας. Μπορεί η φορτισμένη μπαταρία να μην είναι απαραίτητη στον αναβάτη. Τότε λοιπόν, μπορεί να χρησιμεύσει για παροχή ενέργειας σε άλλα αντικείμενα. Ένα μουσικό όργανο, ένα ραδιόφωνο ή ένα ηχείο και πολλές ακόμα παρόμοιες εφαρμογές. Γιατί να μην προσαρμόζεται δηλαδή και σε παραπάνω από μία ανάγκες ενός ποδηλάτη;

Σε αυτό ακριβώς απαντά με το 0±0 Electric-Power Assisted Bicycle ο σχεδιαστής του, Jose Gonzalez. Δέρμα, ξύλο και πινελιές χαλκού δίνουν στο ποδήλατο μια ιδιαίτερη αισθητική. Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που δε μένει μόνο σε αυτό.

plusminus_10 plusminus_09 plusminus_08 plusminus_07 plusminus_06 plusminus_05 plusminus_04 plusminus_03 plusminus_02

H/T: Yanko Design

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE