Ξύλο και γυαλί για ανακαίνιση σπιτιού στη Νέα Υόρκη

Ένα χρόνο μετά την αγορά του σπιτιού στη Νέα Υόρκη, οι ιδιοκτήτες του ζήτησαν από την εταιρεία Blaze Makoid Architecture να το φέρει ξανά στη ζωή με μια ανακαίνιση εξ ολοκλήρου. Το ξύλο και το γυαλί ήταν τα στοιχεία που προστέθηκαν, με σκοπό την αντίθεση με το ήδη υπάρχον αλουμίνιο στο κτίριο, «ζεσταίνοντας» έτσι την παλέτα των υλικών.

Αν κανείς παρατηρήσει την κατοικία απ’ έξω, εύκολα καταλαβαίνει πως η αυλή έχει σχεδιαστεί προσεκτικά, με μικρά βήματα που οδηγούν μέχρι την μπροστινή πόρτα, που είναι περιτριγυρισμένη από ξύλο. Διαμορφωμένοι κήποι βρίσκονται κάτω από τις μικρές, γυάλινες γέφυρες και συνδέουν τα διάφορα μέρη του ανακαινισμένου σπιτιού. Στην πίσω αυλή, υπάρχει ένα pool house με μια υπαίθρια τραπεζαρία αλλά και σαλόνι με τζάκι, ενώ οι ξαπλώστρες παρατάσσονται κατά μήκος της πισίνας. Στο άλλο άκρο της πισίνας βρίσκεται το σπίτι, με λευκούς τοίχους και πολλές πινελιές από γυαλί και ξύλο. Ένας μερικώς κλειστός ξύλινος χώρος, που έχει συσταθεί ως τραπεζαρία, είναι ιδανικός για να απολαύσει κανείς το γεύμα του έξω, όταν ο καιρός το επιτρέπει.

contemporary-architecture_070916_02 contemporary-architecture_070916_04contemporary-architecture_070916_03 contemporary-architecture_070916_03a1 contemporary-architecture_070916_03a2 contemporary-architecture_070916_05 contemporary-architecture_070916_062 contemporary-architecture_070916_063

Το εσωτερικό του σπιτιού και τη διακόσμηση επιμελήθηκε λεπτομερώς ο David Scott. Το καθιστικό διαθέτει ένα ιδιόμορφο τζάκι, που αιωρείται από το πάτωμα διατηρώντας ζεστή την ατμόσφαιρα για τις κρύες νύχτες, ενώ παράλληλα προσφέρει θέα στην πισίνα. Τα μεγάλα παράθυρα κάνουν το χώρο φωτεινό με την ξύλινη βιβλιοθήκη, που εκτείνεται από το δάπεδο μέχρι την οροφή, να εξασφαλίζει αρκετό χώρο για την τοποθέτηση και αποθήκευση διακοσμητικών αντικειμένων και βιβλίων.

Στην κουζίνα, το ξύλο και τα γκρι ντουλάπια έχουν συνδυαστεί άψογα με τον πάγκο σε ανοιχτούς γκρι χρωματισμούς, χαρακτηριστικό της σύγχρονης αισθητικής. Επίσης η επίσημη τραπεζαρία του σπιτιού διαθέτει ένα γλυπτό φωτιστικό που μοιάζει σαν να αγκιστρώνει το τραπέζι στο χώρο.

contemporary-architecture_070916_071 contemporary-architecture_070916_07-2contemporary-architecture_070916_101 contemporary-architecture_070916_102contemporary-architecture_070916_092 contemporary-architecture_070916_091contemporary-architecture_070916_11

Μία γέφυρα από γυαλί και ξύλο δείχνει το δρόμο για το υπνοδωμάτιο αποτελώντας και την η είσοδό του. Με συρόμενες πόρτες από γυαλί, το υπνοδωμάτιο παρέχει άμεση πρόσβαση στη διαμορφωμένη αυλή.

Το λευκό και το ξύλο δημιουργούν πάντα έναν καλό συνδυασμό για τη δημιουργία μιας σύγχρονης σκάλας. Το σπίτι διαθέτει επίσης ένα δευτερεύον σαλόνι, με παράθυρα κρυμμένα στο κάτω μέρος των τοίχων, παρέχοντας μια λεπτή πηγή φωτός για το δωμάτιο. Οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού το σπίτι έχει επίσης ένα σύγχρονο γραφείο με ενσωματωμένα ράφια.

contemporary-architecture_070916_12contemporary-architecture_070916_13contemporary-architecture_070916_14 contemporary-architecture_070916_15 contemporary-architecture_070916_16

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE