Το “RedBall Project” στην πόλη Antwerp του Βελγίου

«Μέσα από τη μαγνητική, παιχνιδιάρικη και χαρισματική φύση της κόκκινης μπάλας, το έργο αποκτά πρόσβαση στη φαντασία που έχει ο καθένας. Στην επιφάνεια, η εμπειρία φαίνεται να εστιάζεται γύρω από τη μπάλα ως αντικείμενο αλλά η πραγματική δύναμη του project είναι αυτό που μπορεί να διεγείρει σε αυτόν που τη ζει. Ανοίγει μια πόρτα για να φανταστεί κανείς… κι αν;». Με τα λόγια αυτά μπορεί κανείς να καταλάβει τι κρύβεται πίσω από τις εικόνες που εντυπωσιάζουν. Το Redball Project αφορά μια κόκκινη μπάλα 113 κιλών και ύψους 4,5 μέτρων, η οποία «πιέζεται» σε διάφορα μνημεία και τοποθεσίες μιας πόλης. Υπεύθυνος γι’ αυτό το ξεχωριστό καλλιτεχνικό project είναι ο Αμερικανός καλλιτέχνης Kurt Perschke. Ο καλλιτέχνης έχει ως κύριο αντικείμενό του τα γλυπτά, τα βίντεο και τα κολάζ αλλά το Redball Project είναι ίσως αυτό που τον έχει χαρακτηρίσει περισσότερο.

Το Redball Project έχει ήδη ταξιδέψει σε 25 πόλεις παγκοσμίως. Η πιο πρόσφατη εξόρμησή του, ωστόσο πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου στην πόλη Antwerp του Βελγίου. Τα πιο διάσημα σημεία της πόλης γέμισαν από κόσμο που εντυπωσιάστηκε από το project και δεν δίστασε να πλησιάσει και να μάθει παραπάνω σχετικά με το installation γι’ αυτό. Αυτό που έχει κάνει εντύπωση ακόμα και στον καλλιτέχνη, είναι ότι ο κόσμος δεn μένει μόνο θεατής. Συμπληρώνει την εμπειρία του project με το να τον πλησιάζει και να του προτείνει περισσότερα σημεία της πόλης που θα μπορούσε να επισκεφθεί. Συμμετέχουν έτσι στην έμπνευση της συνέχειας του Redball Project. Ένα project που αναμφισβήτητα τραβάει τα βλέμματα.

kurt-perschke-redball-project-antwerp-2 kurt-perschke-redball-project-antwerp-3 kurt-perschke-redball-project-antwerp-04 kurt-perschke-redball-project-antwerp-4 kurt-perschke-redball-project-antwerp-5 kurt-perschke-redball-project-antwerp-6 kurt-perschke-redball-project-antwerp-7 kurt-perschke-redball-project-antwerp-8 kurt-perschke-redball-project-antwerp-9 kurt-perschke-redball-project-antwerp-10 kurt-perschke-redball-project-antwerp-11

H/T: Hypebeast

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE