Σαλόνι σπιτιού μοιάζει να αιωρείται μέσα σε ένα γυάλινο κουτί

Τοποθετημένο στην εξαιρετική περιοχή της ακτογραμμής του Charlevoix στο Quebec, αυτό το σύγχρονο σπίτι διαθέτει ένα ιδιόμορφο σαλόνι. Το σπίτι, που σχεδιάστηκε από την ACDF Architecture, έχει ένα τολμηρό μαύρο κουτί από κουτί που δεσπόζει πάνω από τον κήπο του. Τα μαύρα πλαίσια γύρω από το κουτί, ταιριάζουν με τα υπόλοιπα πλαίσια που βρίσκονται σε ολόκληρο το σπίτι.

Μέσα στο κουτί βρίσκεται ο χώρος του σαλονιού, με μια μοναδική θέα. Η εσωτερική διακόσμηση έχει μαλακώσει με τη χρήση του ξύλου στην οροφή, στα δάπεδα και στο εσωτερικό των δοκών. Το σαλόνι διαθέτει επιπλέον λεπτομέρειες από ανοιχτό ξύλο και παρέχει μια καταπληκτική θέα, αφού τα παράθυρα εκτείνονται από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Η θέα από την τραπεζαρία, από όπου μπορεί κανείς να δει και το πόσο πολύ το σαλόνι προεξέχει από το υπόλοιπο του σπιτιού, είναι καταπληκτική ενώ τα ίδια παράθυρα έχουν τοποθετηθεί και σε αυτόν το χώρο. Τα έπιπλα της τραπεζαρίας είναι από γυαλί και ξύλο και έχει χωρητικότητα που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 άτομα. Τέλος, η εντυπωσιακή λεπτομέρεια του πολυελαίου από χρυσό ολοκληρώνει την προσεγμένη σχεδίαση του σπιτιού.

cantilevered-architecture_210716_01 cantilevered-architecture_210716_051 cantilevered-architecture_210716_041 cantilevered-architecture_210716_06 cantilevered-architecture_210716_05 cantilevered-architecture_210716_04 cantilevered-architecture_210716_03

Φωτογραφίες: Adrien Williams

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE