Σπειροειδής σκάλα σε διαμέρισμα από Βραζιλιάνο αρχιτέκτονα

Αυτό το μικρό διαμέρισμα βρίσκεται στο Σάο Πάολο και είναι σχεδιασμένο από τον Βραζιλιάνο αρχιτέκτονα Alan Chu με μια ιδιαιτερότητα που το κάνει ξεχωριστό. Το σχέδιό του διαθέτει μια ανοικτή κάτοψη για το καθιστικό και την κουζίνα, ενώ οι σπειροειδείς σκάλες που έχουν τοποθετηθεί στο εσωτερικό του διαμερίσματος οδηγούν στον ημιώροφο, όπου και φιλοξενείται η κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο.

Κατά μήκος της μιας πλευράς του διαμερίσματος είναι προσαρμοσμένα χτιστά ντουλάπια, τα οποία συνδυάζουν το δωμάτιο ψυχαγωγίας με την κουζίνα. Στο τέλος των ντουλαπιών είναι τοποθετημένο ένα κόκκινο ψυγείο της γνωστής μάρκας SMEG κάνοντας μια όμορφη αντίθεση με το μαύρο χρώμα της σκάλας αλλά και με το ανοιχτόχρωμο ξύλο.

Το καθιστικό αποτελείται από έναν τετράγωνο καναπέ με πολλά μαξιλάρια, τοποθετημένα πάνω σε ένα κόκκινο χαλί που βοηθά στο διαχωρισμό του χώρου. Οι μαύρες σπιράλ σκάλες αποτελούν κομβικό σημείο του διαμερίσματος και οδηγούν στον ημιώροφο. Στην κορυφή της σπειροειδούς σκάλας μάλιστα βρίσκεται ένα ξύλινο κουτί, το οποίο κρύβει την αρχή της, ενώ παράλληλα παρέχει το απαραίτητο φως για να φωτίζει τις σκάλες στο σκοτάδι.

Τέλος, το πάνω μέρος του διαμερίσματος στον ημιώροφο, είναι αρκετά μεγάλο ώστε να διαμορφωθεί ένας άνετος χώρος για την κρεβατοκάμαρα, με το μαύρο τοίχο και τα κλινοσκεπάσματα να ταιριάζουν άψογα με τη σπειροειδή σκάλα ίδιου χρώματος.

small-apartment_090716_02 (1) small-apartment_090716_04 small-apartment_090716_05 small-apartment_090716_06

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE
DIDEE MAGAZINE
MyMail WordPress Plugin free