Quantcast
μουσεία

Το μουσείο του Λούβρου συνεργάζεται με το μουσείο του Καΐρου

Τα μουσεία του Λούβρου και του Καΐρου θα πραγματοποιήσουν μια συμφωνία συνεργασίας που αφορά τα εκθέματά τους με τις κοινές εκθέσεις αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας της διατήρησης να είναι ήδη στο πρόγραμμα.

Ο διευθυντής του Λούβρου, Jean-Luc Martinez, αποκτά στενότερους δεσμούς με τις πολιτιστικές οργανώσεις στην Αίγυπτο, έπειτα από την υπογραφή μιας συμφωνίας συνεργασίας την περασμένη εβδομάδα με τον Khaled El-Enany, τον Αιγύπτιο Υπουργό αρχαιοτήτων. Το γαλλικό μουσείο προβλέπεται να πραγματοποιήσει μια συνεργασία με το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στο Κάιρο, το οποίο παραμένει κλειστό από τις αρχές του 2014, μετά από τη βόμβα αυτοκτονίας που κατέστρεψε άσχημα το κτίριο του 19ου αιώνα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου μάλιστα, αναφέρεται πως η ημερομηνία για την επαναλειτουργία είναι έτοιμη να επιβεβαιωθεί.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας και τα δύο μουσεία θα εξαπολύσουν ομαδικές εκθέσεις, θα μοιραστούν την τεχνογνωσία τους σχετικά με τη διατήρηση των αρχαιοτήτων και θα επιβλέψουν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για το προσωπικού. Για παράδειγμα, τρεις επιμελητές από το μουσείο του Καΐρου θα περάσουν έξι εβδομάδες στο Λούβρο από τα μέσα Μαΐου, σε συνεργασία με τους Ισλαμικούς επιμελητές σε τομείς όπως η αρχειοθέτηση και η φροντίδα των συλλογών. Η αιγυπτιακή επιμελητική ομάδα που εδρεύει στο Παρίσι, θα βοηθήσει επίσης να οργανώσουν ένα συλλογικό show με επίκεντρο την ιστορία του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης στο Κάιρο και τους δεσμούς της με το Λούβρο, show που πρόκειται να ξεκινήσει στο μουσείο του Καΐρου το 2017.

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR