Quantcast

Αυτό είναι το νέο Μουσείο Yves Saint Lauren στο Μαρακές

Με ένα ξεχωριστό μουσείο στο Μαρόκο, θα τιμηθεί το δημιουργικό μυαλό του Γάλλου σχεδιαστή μόδας Yves Saint Laurent. Μέσα στους χώρους του θα βρει κανείς μια τεράστια επιλογή από κομμάτια της συλλογής του YSL με 5.000 κομμάτια ένδυσης και 15.000 αξεσουάρ υψηλής ραπτικής. Επιπλέον, το μουσείο θα φιλοξενήσει ένα μεγάλο αριθμό από σκίτσα και διάφορα άλλα αναμνηστικά.

Το μουσείο θα βρίσκεται στο Μαρακές και τον σχεδιασμό του έχει αναλάβει το Studio KO διαμορφώνοντας έναν χώρο περίπου 4.000 τετραγωνικών ποδιών με λεπτομερείς πτυχές. Ο χώρος μάλιστα περιλαμβάνει και υποδομές, όπως έναν εκθεσιακό χώρο, ένα βιβλιοπωλείο, ένα εστιατόριο με βεράντα, ένα αμφιθέατρο 130 θέσεων και μια βιβλιοθήκη με περίπου 5.000 βιβλία. Το εσωτερικό του έχει σχεδιαστεί για να αντανακλά το εσωτερικό του διαδρόμου με μια ομαλή και βελούδινη όψη που θα χρησιμεύσει και ως πασαρέλα. Αποτελείται από σκυρόδεμα, τερακότα και επιπλέον πέτρινα θραύσματα, με τη δομή να συμπληρώνει αβίαστα το γύρω περιβάλλον.

Το Μουσείο του οίκου Yves Saint Laurent αναμένεται να ανοίξει το φθινόπωρο του 2017, ωστόσο μπορείτε να ρίξετε μια πρώτη ματιά σε αυτό στις παρακάτω φωτογραφίες.

Yves Saint Laurenyves-saint-laurent-muesum-2

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR