Quantcast
Vinge Project

Vinge Project: To brand που «μυρίζει» θάλασσα

Συνέντευξη: Φένια Ζάννη

Το Vinge Project είναι μια ιδέα που ξεκίνησε κάπου ανάμεσα στα χρώματα και τις υφές της Καλαμιώτου, στον αθηναϊκό μικρόκοσμο των υφασμάτων. Πατρόν, υφάσματα, ψαλίδια, κλωστές και ώρες δημιουργίας, ήταν αυτά που χρειάζονταν η Βίκυ Μακρή και ο Γιώργος Καλοκαίρης, για να πειραματιστούν για το δικό τους brand. Η πρώτη επίσημη collection του Vinge κυκλοφόρησε το 2014 με χαρακτηριστικές μπροκάρ υφές και suede δέρμα, ενώ από τότε το brand εξελίσσεται διαρκώς, προσθέτοντας κάθε φορά κάτι καινούργιο στις συλλογές του. Το όραμα του Vinge project είναι να μεταδώσει μια δική του αισθητική που δεν ακολουθεί τα trends της κάθε σεζόν.

catalogue page8

Vinge: Μια σουηδική λέξη που σημαίνει φτερό. Πώς και γιατί προέκυψε το όνομα; Μήπως πρόκειται για κάποιον αναγραμματισμό;
«Το Vinge ήταν τελείως τυχαίο, βγήκε απλά παίζοντας με τα γράμματα των ονομάτων μας. Το είχαμε βρει πολύ πριν το Vinge συνδεθεί με το Project και πάρει την μορφή που έχει τώρα. Αργότερα ανακαλύψαμε πως μεταφράζεται μόνο στα Σουηδικά και σημαίνει φτερό.»

Τι ακριβώς είναι το Vinge Project και σε ποιους απευθύνεται;
«To Vinge για εμάς είναι να δίνεις μορφή σε ένα ερέθισμα, είναι το πεδίο έκφρασης της δικής μας αισθητικής και δημιουργικότητας. Vinge Project ονομάζουμε το brand που δημιουργήθηκε από την ιδέα του Vinge. Οι δημιουργίες μας απευθύνονται στη νέα γυναίκα, που ψάχνει ιδιαίτερα κομμάτια για να συμπληρώσει την εμφάνισή της, δίνει σημασία στον δημιουργό και στο μεράκι του χειροποίητου.»

Πότε και πώς ξεκίνησε η ιδέα για το Vinge Project και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό;
«Η ιδέα του Vinge γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2014 από τον Γιώργο Καλοκαίρη και την Βίκυ Μακρή. Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης και την οδό Καλαμιώτου. Η γειτονιά με τα υφάσματα έδωσε την αφορμή για δημιουργία. Μετά από δύο μήνες απόλυτης αφοσίωσης, πειραματισμού, υλικών και τεχνικών, παρουσιάσαμε την πρώτη μας συλλογή. Έκτοτε η δημιουργία έγινε αγάπη και η αγάπη πάθος για εξέλιξη της αρχικής μας ιδέας.»

6 (4)totem-new1

Ποια είναι τα υλικά που σας αρέσει να χρησιμοποιείται περισσότερο και γιατί;
«Για τις τσάντες μας, μας αρέσει να συνδυάζουμε υλικά με διαφορετικές υφές. Χρησιμοποιούμε πολύ suede δέρμα, camvas και ζακάρ υφάσματα. Πάντα οι τσάντες μας έχουν κάτι το ξεχωριστό, ο συνδυασμός διαφορετικών υλικών είναι κάτι που τις χαρακτηρίζει. Τα υλικά μας το προμηθευόμαστε από την Ελλάδα και προσπαθούμε να τα κατασκευάζουμε εδώ με βάση τις δικές μας ανάγκες και προδιαγραφές.»

Η νέα swimwear collection αποτελεί must για το φετινό καλοκαίρι. Τι χρώματα, σχέδια και υφές χρησιμοποιήσατε;
«Τα μαγιό μας είναι η νέα προσθήκη για την Spring/Summer ’16 collection. Η δημιουργία τους ήταν μια πολύ διασκεδαστική διαδικασία για εμάς. Σχεδιάσαμε θηλυκές γραμμές με έντονα καλοκαιρινά prints. Flamingos, κάκτοι, floral και patterns είναι κάποια από τα στοιχεία που θα βρείτε στα μαγιό μας. Χρησιμοποιήσαμε Lycra πολύ καλής ποιότητας και δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στην τελική εφαρμογή τους.»

Μέσα από το Vinge Project επιθυμείτε να επικοινωνήσετε κάτι;
«Αυτό που θέλαμε να μεταδώσουμε με την νέα μας συλλογή είναι η Θετικότητα και η Αγάπη. Πιστεύουμε πως όταν κάνεις κάτι με αγάπη και δίνεις το “είναι” σου σε αυτό, δεν μπορεί παρά να λάβεις την καλύτερη εκδοχή αυτού που μπορείς να δώσεις. Έτσι ονομάσαμε την νέα μας συλλογή “Spread the Love Collection”.»

peony-small4centaur
Τι αποτελεί έμπνευση για εσάς;
«Βασικές πηγές έμπνευσης για εμάς είναι τα χρώματα, τα αρώματα και οι εικόνες καλοκαιριού. Η φύση επίσης μας τροφοδοτεί με ενέργεια και έμπνευση, γι’ αυτό και πολλές από τις ιδέες μας τις συζητάμε κοντά στη θάλασσα. Σε κάθε σεζόν δημιουργούμε ένα μοναδικό κομμάτι ή χρησιμοποιούμε ένα πολύ διαφορετικό υλικό. Φέτος κατασκευάσαμε το Espadrille Clutch Bag, ένα τσαντάκι με τον πάτο της γνωστής σε όλους μας εσπαντρίγιας.»

Έχετε μελλοντικά σχέδια; Πού θα θέλατε να φτάσει το brand σας;
«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε με το ίδιο πάθος αυτό που αγαπάμε και να εξελισσόμαστε σε κάθε νέο μας βήμα. Οι Vinge Project Bags θα εξακολουθούν να είναι το κέντρο σε κάθε συλλογή μας, οι οποίες θα πλαισιώνονται σιγά σιγά με πιο σταθερά στοιχεία, όπως τα μαγιό και το γενικότερο beachwear, που βλέπουμε ότι μας ταιριάζει πολύ. Λόγω του ότι δεν ακολουθούμε trends ανά σεζόν, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια δική μας ξεχωριστή ταυτότητα στα μάτια του κόσμου, ώστε το brand να είναι εύκολα αναγνωρίσιμο. Με 45 ενεργά σημεία πώλησης στοχεύουμε στην ανάπτυξη της παραγωγής μας ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τη ζήτηση. Σίγουρα μας ενδιαφέρει να κινηθούμε και σε ηλιόλουστες χώρες του εξωτερικού.»

*Επισκεφτείτε τη σελίδα του Vinge Project στο Facebook.

dimitra-2hippie-hill-new

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR