Quantcast
ρετιρέ

Ένα ιδιόμορφο ρετιρέ στις γειτονιές του Τελ Αβίβ

Γράφει η Φωτεινή Αθηνέλη

Το Υ Duplex Penthouse απλώνεται σε πάνω από 160 τετραγωνικά μέτρα σε μια από τις γειτονιές του Τελ Αβίβ, όπου όλα τα πολυώροφα κτίρια μοιάζουν το ίδιο, δημιουργημένα, ως επί το πλείστον, χωρίς έμπνευση. Οι Pitsou Kedem Architects προσλήφθηκαν με σκοπό να ζωντανέψουν το συγκεκριμένο ρετιρέ, χρησιμοποιώντας σύγχρονα στοιχεία και πρώτες ύλες, όπως το σκυρόδεμα, τις σκάλες από σίδερο και τα δάπεδα από μωσαϊκό και ξύλο. Η σκάλα δημιουργεί μια αίσθηση διαχωρισμού στο εσωτερικό, ενώ παράλληλα φιλτράρει το φως προς τα κάτω, αφού έχουν εγκατασταθεί γυάλινοι φεγγίτες στην οροφή.

Το επίμηκες ράφι του επάνω ορόφου, κάτω από τις σκάλες, είναι δημιουργημένο από τα ίδια υλικά, δένοντας τα δύο στοιχεία αρμονικά. Κατακόρυφα ξύλινα πηχάκια διαιρούν τους χώρους, ενώ επιτρέπουν στο φως να περάσει μέσα.

Πέρα από τα 160 τετραγωνικά μέτρα του εσωτερικού χώρου, υπάρχουν επίσης 40 τετραγωνικά μέτρα τα οποία εκτείνονται στο μπαλκόνι. Η διαφορά μεταξύ του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου είναι ελάχιστη, καθώς χρησιμοποιήθηκε ένα λεπτό σύστημα με πάνελ από γυαλί.

Y-Duplex-Penthouse-Pitsou-Kedem-Architects-2 Y-Duplex-Penthouse-Pitsou-Kedem-Architects-3 Y-Duplex-Penthouse-Pitsou-Kedem-Architects-4 Y-Duplex-Penthouse-Pitsou-Kedem-Architects-5 Y-Duplex-Penthouse-Pitsou-Kedem-Architects-6 Y-Duplex-Penthouse-Pitsou-Kedem-Architects-7 Y-Duplex-Penthouse-Pitsou-Kedem-Architects-8 Y-Duplex-Penthouse-Pitsou-Kedem-Architects-9 Y-Duplex-Penthouse-Pitsou-Kedem-Architects-10 Y-Duplex-Penthouse-Pitsou-Kedem-Architects-11 Y-Duplex-Penthouse-Pitsou-Kedem-Architects-12 Y-Duplex-Penthouse-Pitsou-Kedem-Architects-13 Y-Duplex-Penthouse-Pitsou-Kedem-Architects-14 Y-Duplex-Penthouse-Pitsou-Kedem-Architects-15 Y-Duplex-Penthouse-Pitsou-Kedem-Architects-16 Y-Duplex-Penthouse-Pitsou-Kedem-Architects-17 Y-Duplex-Penthouse-Pitsou-Kedem-Architects-18Y-Duplex-Penthouse-Pitsou-Kedem-Architects-19

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR