Quantcast

“Εκεί που κοιμούνται τα παιδιά”: Μια συγκλονιστική έκθεση με φωτογραφίες προσφύγων

Σε κάποιον λείπει το κρεβάτι του, σε κάποιον άλλο μια κούκλα με σκούρα μάτια και τα παιχνίδια του και κάποιος ονειρεύεται τον εαυτό του πίσω σε μια εποχή, όπου το μαξιλάρι του δεν αποτελούσε εχθρό του.

Ο πόλεμος στη Συρία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, έχει οδηγήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια παιδιά να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από την αγριότητα του πολέμου σε μέρη εντός και εκτός της χώρας. Έχουν αφήσει πίσω τους, τους φίλους τους, τα σπίτια τους και τα κρεβάτια τους και κάποια από τα παιδιά αυτά προσφέρονται να δείξουν πού κοιμούνται σήμερα, σε μια εποχή που όλα όσα ήξεραν δεν υπάρχουν πια.

Ο βραβευμένος φωτογράφος Magnus Wennman, συνάντησε αμέτρητους πρόσφυγες σε στρατόπεδα προσφύγων αλλά και στα ταξίδια του στην Ευρώπη και παρουσίασε τη συγκλονιστική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Where children sleep”, η οποία αποτελεί μια ιστορία που αφυπνίζει και εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια της νύχτας με τη μορφή ζωντανής αφήγησης χωρίς συγκεκριμένο τέλος.

ABDULKARIM1 AMIR1 Mahdi2 LAMAR1 ABDULLAH2 AHMAD2 AHMED1 FATIMA1 FARAH1 GULISTAN2 MARAM2 ESRAESMASIDRA2 IMAN2 JULIANA1 SHIRAZ2 WALAA2 SHAM1 MOHAMMED2 MOYAD1 SHEHD2 RALIARAHAF1

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR