Quantcast
Google

Τοιχογραφίες από street artists θα κοσμήσουν τα κτίρια της Google

Η επικράτηση της τεχνολογίας έχει κάνει τη ζωή μας πιο παραγωγική και άνετη. Είναι πλέον δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι οι απρόσκοπτες μας αναζητήσεις στο διαδίκτυο και η πλοήγηση στο Google Map απαιτούν πρώτα απ’ όλα την επεξεργασία φυσικού χώρου. Κι όμως αυτή η επεξεργασία χρειάζεται για την ορθή λειτουργία τέτοιων εφαρμογών.

Το μεγαλύτερο κομμάτι του συγκεκριμένου όγκου εργασίας διεκπεραιώνεται στα Google Data Centers, ή αλλιώς κέντρα δεδομένων της Google, που βρίσκονται στα προάστια της διάφορων πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Για να απομυθοποιήσει τις απλές και συνήθως μυστικές υποδομές της, η Google συνεργάζεται με street καλλιτέχνες και μηχανικούς προκειμένου να δημιουργηθεί μια σειρά από τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας που θα κοσμήσουν τους εξωτερικούς χώρους των Google Data Centers.

Το project βρίσκεται ακόμη στα σκαριά, ωστόσο οι τοιχογραφίες από τους Jenny Odell και Oli-Β είναι διαθέσιμες στο Mayes County της Οκλαχόμα και στο Saint-Ghislain στο Βέλγιο. Δείτε το παραπάνω βίντεο για να ακούσετε τι έχουν να πουν για το πρόγραμμα η Google και οι καλλιτέχνες.

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR