Quantcast

Νικόλας Βιλλιώτης: Το φως και ο ήλιος της Ελλάδας με βοήθησαν να ανακαλύψω το χρώμα

Φωτογράφιση: Αγγελική Καλαμαρά

Ο Hair colorist που ξεχωρίζει για το ταλέντο του μιλά για αισθητική, ισορροπίες και για όλα αυτά που μπορεί να τον εμπνεύσουν στην καθημερινότητά του.

b8 (1)

Μίλησέ μου για την δουλειά σου. Είσαι χρόνια στον χώρο και αναγνωρίζεσαι ως από τους πιο καταξιωμένους επαγγελματίες. Τι είναι αυτό που λαμβάνεις όλα αυτά τα χρόνια; Πραγματοποίησες/πραγματοποιείς το όνειρό σου;
Η δουλειά μου έχει να κάνει με την αισθητική. Είναι μια ανάγκη των ανθρώπων να δημιουργούν την εικόνα τους στην καθημερινότητα. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό γιατί τα μαλλιά είναι το κάδρο του προσώπου. Δημιουργώ ισορροπίες στο πρόσωπο και θέλω να δείχνουν όλα πιο υγιή. Αυτό είναι μια ολόκληρη μελέτη. Προκύπτει από την αντίληψη που έχω μετά από 21 χρόνια δουλειάς. Τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ. Ένα κομμάτι για το πως να περάσω σωστά τις πληροφορίες για το χρώμα στους ανθρώπους έχει πραγματοποιηθεί. Τα όνειρα πάντα συνεχίζονται, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι έχω στόχους. Τα όνειρα μου έχουν να κάνουν με το συναίσθημα πάνω στα μαλλιά. Άλλωστε αυτή η δουλειά με βοηθάει να ανακαλύπτω νέα πράγματα καθημερινά και να λαμβάνω πληροφορίες από πολλές πλευρές.

Η καθημερινότητά σου αυτή την περίοδο; Τι κάνεις σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο;
Η καθημερινότητα μου είναι η εργασία μου. Ανακαλύπτω νέα πράγματα, επαφή με τους πελάτες μου, συμμετοχή σε παραγωγές που πιστεύω πραγματικά αλλά και οι φίλοι μου.

Σκέφτηκες ποτέ το επόμενο σου βήμα να είναι στο εξωτερικό; Τι ήταν αυτό που σε κράτησε στην Ελλάδα;
Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Δεν προσπάθησα να φύγω και δεν τα κατάφερα. Η Ελλάδα μου αρέσει ως χώρα, είναι γεμάτη φως, ήλιο και αυτό σημαίνει χρώμα. Όλο αυτό με βοήθησε να ανακαλύψω καλύτερα το χρώμα.

b9 (1) (1)IMG_0033 (1)

Θαύμαζες/θαυμάζεις δουλειές που γίνονται στην Ελλάδα; Στον δικό σου επαγγελματικό χώρο πάντα. Υπήρχαν δηλαδή φορές που επιβράβευσες δουλειές συναδέλφων σου;
Θαυμάζω πολλούς συναδέλφους μου και τις επιβραβεύω γιατί πραγματικά το πιστεύω. Όταν βλέπω υπέροχες δουλειές συναδέλφων επικοινωνώ πάντα μαζί τους για να τους επιβραβεύσω και χαίρομαι που αυτό συμβαίνει συχνά. Έχουμε πολλούς και πολύ άξιους επαγγελματίες στην Ελλάδα, στον χώρο που εργάζομαι.

Μπορεί να εμπνευστώ από μια εικόνα ενός μεγάλου καλλιτέχνη μέχρι ένα παιδί στον δρόμο που έβαψε μόνο του τα μαλλιά. Οι αρχιτέκτονες αλλά και εικαστικοί είναι μια τεράστια πηγή έμπνευσης για μένα.

Υπάρχουν ταλέντα (φωτογράφοι, στιλίστες, make-up artists) στη χώρα μας που θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικοί στη διεθνή αγορά;
Σαφώς. Ο καλλιτεχνικός χώρος της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα ικανός να ανταγωνιστεί καλλιτέχνες του εξωτερικού, στα μεγάλα κέντρα της μόδας. Άλλωστε πολλοί Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό.

IMG_9989 (1)b11 (1)

Πώς κινείσαι στην Αθήνα; Τι σημαίνει για σένα ποιοτική διασκέδαση;
Είμαι άνθρωπος του κέντρου. Ποιοτική διασκέδαση είναι από ένα καλό φαγητό μέχρι μια βόλτα στην Αθήνα. Οι ωραίες παραστάσεις και τα σπίτια φίλων μου είναι μια πραγματικά ποιοτική διασκέδαση.

Υπάρχουν πράγματα που σε δυσαρεστούν στην Ελλάδα σήμερα; Και άλλα που σε χαροποιούν και βλέπεις εξέλιξη;
Ζούμε την πιο δύσκολη στιγμή στην Ελλάδα και τα πράγματα είναι δύσκολα. Με δυσαρεστεί να βλέπω ανθρώπους να υποφέρουν. Από τη φύση μας όμως υπάρχει πάντα ένα κομμάτι μέσα μας και είναι η αισιοδοξία. Αυτή η αισιοδοξία αφορά πολύ τους νέους ανθρώπους που με δημιουργικές ιδέες μπορούν να αποκτήσουν εργασία και να λάμψουν στον τομέα τους. Η νέα γενιά βρίσκει τρόπους και παλεύει παρά τις δύσκολες συνθήκες. Αυτό μου δίνει αισιοδοξία.

b4 (1)IMG_0057 (1)

Πιστεύεις πως μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα; Μας προσφέρεται το κατάλληλο έδαφος στην Ελλάδα για να μπορούμε να ονειρευτούμε και να δημιουργήσουμε άφοβα;
Σαφώς και ζούμε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά περίοδο της Ελλάδας αλλά η προσπάθεια να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας δεν πρέπει να εμποδίζεται από κανέναν εξωτερικό παράγοντα. Ας δημιουργήσουμε μόνοι μας τις ιδανικές συνθήκες.

Τι σου προκαλεί ασφάλεια;
Η σταθερότητα στην καθημερινότητά μου, οι φίλοι μου, οι ωραίες συζητήσεις που εμβαθύνεις, διαπιστώνοντας στο τέλος ότι για όλα υπάρχει λύση και το πρόβλημα είναι πάντα μικρότερο απ’ όσο νομίζεις.

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR