Η κουζίνα αποτελεί κεντρικό spot αυτού του σπιτιού

Ως μέρος επέκτασης του χώρου σε ένα μικρό σπίτι στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, η αρχιτεκτονική εταιρεία Benn+Penna σχεδίασε μια πολύ ιδιαίτερη κουζίνα.

Ξεκινώντας από το εσωτερικό του σπιτιού, η κουζίνα συνεχίζει προς το εξωτερικό του, φτάνοντας στην αυλή. Εκεί συναντά έναν ξύλινο πάγκο για χαλάρωση δίπλα στο μπάρμπεκιου, μια αναγκαιότητα για κάθε αυστραλιανό σπίτι. Η κουζίνα έχει σχεδιαστεί να «ρέει» από το εξωτερικό μπάρμπεκιου, σε όλη τη διαδρομή κατά μήκος ενός τοίχου, μέχρι τη συνέχειά της μέσα στο σπίτι.

Η γραμμική σχεδίαση της κουζίνας κατά μήκος ενός τοίχου, αφήνει αρκετό χώρο για μια τραπεζαρία πολύ ικανοποιητικού μεγέθους ακόμη κι γι’ αυτό το στενό σπίτι.Έτσι, όταν οι πτυσσόμενες πόρτες είναι ανοιχτές, η αυλή γίνεται μια επέκταση της κουζινο-τραπεζαρίας.

surry_hills_house_020516_02__1462536682_66969 surry_hills_house_020516_03__1462536700_58377 surry_hills_house_020516_04__1462536716_67020 surry_hills_house_020516_05__1462536748_89944 surry_hills_house_020516_06__1462536766_70459 surry_hills_house_020516_07__1462536785_80138

 

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE