Quantcast

Το Magnus φέρνει εκατομμύρια έργα τέχνης στην οθόνη των smartphones

Το πιο φιλόδοξο application στον χώρο της τέχνης αυτή τη στιγμή έχει όνομα και φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που αγοράζουν και αντιμετωπίζουν τα έργα τέχνης οι συλλέκτες και λάτρεις τους.

Το Magnus ή αλλιώς το “Shazam της τέχνης”, όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν οι γνώστες, είναι μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε με σκοπό να καταγράψει στην τεράστια βάση δεδομένων της εκατομμύρια έργων τέχνης ανά τον κόσμο, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή ιδιωτών, γκαλερί αλλά και μουσείων.

Με ένα πρωτότυπο περιβάλλον λειτουργίας, ο χρήστης μπορεί να φωτογραφήσει το έργο τέχνης μπροστά στο οποίο στέκεται και αγγίζοντας το ειδικό κουμπί εντός της εφαρμογής, να κατεβάσει στην οθόνη του όλες τις πληροφορίες που το αφορούν, όπως τον καλλιτέχνη, το έτος δημιουργίας του αλλά και την τιμή στην οποία αυτό έχει κοστολογηθεί μέσα στον χώρο που βρίσκεται.

magnus-app-didee

Σε αντίθεση με τις προσπάθειες των Artsy και Artnet, το Magnus απολαμβάνει ήδη τεράστιας αποδοχής, τόσο για το εύκολο και πρωτότυπο περιβάλλον λειτουργίας του αλλά και όσο για την συνεχώς ενημερωμένη και τεράστια σε δεδομένα βάση του με έργα τέχνης.

-1x-1

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή, περισσότερα από 8 εκατομμύρια έργα τέχνης βρίσκονται καταχωρημένα στο Magnus, ενώ οι προσπάθειες του δημιουργού της εφαρμογής, Magnus Resch, για συνεργασία με ολοένα και περισσότερες γκαλερί, μουσεία και ιδιώτες ανά τον κόσμο φιλοδοξούν να την καταστήσουν ένα αναπόσπαστο εργαλείο στα χέρια όσων ασχολούνται με την τέχνη στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

More Stories
20210422 PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA 057
Το studio Paulo Moreira Architectures ανακαινίζει ένα παλιό αστικό κτίριο στο κέντρο του Πόρτο
DIDÉE.GR