ποδήλατο

Ένα ποδήλατο χωρίς αλυσίδα από την IKEA

Η σουηδική εταιρεία επίπλων IKEA έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά της σχετικά με την έναρξη πωλήσεων στον τομέα τον ποδηλάτων. Η καινοτομία είναι χαρακτηριστικό της εταιρείας και αυτή τη φορά το αποδεικνύει λανσάροντας ένα ποδήλατο χωρίς αλυσίδα, το οποίο μάλιστα ταιριάζει άψογα στον σύγχρονο αστικό τρόπο ζωής.

Το ποδήλατο ονομάζεται Sladda και θα είναι ένα unisex οικολογικό όχημα. Η δημιουργία του έγινε από το – παγκόσμιας εμβέλειας – στούντιο Veryday, ενώ έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε η συντήρησή του να διατηρείται σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα. Αυτό σημαίνει πως τα εξαρτήματά του είναι κρυμμένα σε ένα σημείο κοντά στον πίσω τροχό και αντί να χρησιμοποιεί για την κίνησή του την κλασική αλυσίδα, την έχει αντικαταστήσει με έναν – ανθεκτικό στη διάβρωση – οδοντωτό ιμάντα κίνησης χωρίς απαιτήσεις συντήρησης. Η ΙΚΕΑ μάλιστα δήλωσε πως το ποδήλατο μπορεί να διανύσει μέχρι και 9.320 μίλια.

Στο σχεδιαστικό κομμάτι, ένα αλουμινένιο πλαίσιο κάνει το ποδήλατο να είναι αρκετά ελαφρύ, με στόχο την εύκολη και καθημερινή μεταφορά του μέσα στο αστικό περιβάλλον. Επιπλέον, είναι επικαλυμμένο με δύο στρώσεις βερνικιού για την προστασία των εξαρτημάτων του. Διαθέσιμο είτε με 26″ ή 28″ έκταση στους τροχούς του, η εταιρεία ανακοίνωσε πως το ποδήλατο είναι κατάλληλο για παιδιά από 12 ετών και πάνω.

Το ποδήλατο Sladda θα ξεκινήσει να πωλείται (στην Ευρώπη, τουλάχιστον) τον Αύγουστο και θα διατίθεται στην τιμή των 797 δολαρίων για το ευρύ κοινό και στα 569 δολάρια για τα μέλη του προγράμματος πίστης του IKEA Family.

ikea-chainless-bike-002

Πηγή: Highsnobiety

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Independence Day: Το νοσταλγικό αφιέρωμα των New York Times για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου