Η Dream Team της ποίησης στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

Ο Κύκλος Ποιητών σας προσκαλεί στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, από 21 έως 26 Σεπτεμβρίου. Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη) στις 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, ενώ η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 18:00.

Λίγα λόγια για το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

Σε εποχές κρίσης όπως η σημερινή, ο πολιτισμός είναι ζωτικός παράγοντας για την κοινωνική συνοχή. Τo 2012 ιδρύθηκε στην Ελλάδα ο Κύκλος Ποιητών, η πρώτη λέσχη ποιητών στην χώρα μας, ένας από τους στόχους του οποίου είναι η διαρκής και δημόσια επικοινωνία της ποίησης με το κοινό. Δεύτερος μεγάλος στόχος του η οργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών (Athens World Poetry Festival), σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη.

Φέτος πραγματοποιείται το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης, με συμμετοχή της Dream Τeam της παγκόσμιας ποίησης —50 ποιητές από 21 χώρες από όλες της ηπείρους, μεταξύ των οποίων οι Νάνος Βαλαωρίτης, Τίτος Πατρίκιος, Κική Δημουλά, Ευγένιος Αρανίτσης, Γιάννης Δάλλας, Δήμητρα Χριστοδούλου, Κώστας Στεργιόπουλος κι από ξένους οι Άδωνις, Κάρολυν Φορσέ, Ρικάρντο Αρέγκι, Γκέρχαρντ Φάλκνερ και Φερνάντο Ρεντόν.

Kατά την εβδομάδα αυτή, μέσω δεκαπέντε εκδηλώσεων (αναγνώσεις, ημερίδα, μουσική, εικαστικά κ.α.) η Ποίηση θα πάει παντού: σε Πολιτιστικά Κέντρα Δήμων του Λεκανοπεδίου, σε καφέ, σε γκαλερί, σε πλατείες, και σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Η ποίηση θα συναντήσει τον απλό άνθρωπο στην καθημερινότητά του για να του πει ότι είναι εκεί, στους δύσκολους καιρούς σαν τους σημερινούς, σηματοδοτώντας την αντίληψη ότι υπάρχει «για να μας θυμίζει ότι είμαστε άνθρωποι».

 

Περισσότερες Πληροφορίες: 

Ντίνος Σιώτης
ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΙΗΤΩΝ
Ηρακλείτου 6, Κολωνάκι – τ.κ. 106 73, Αθήνα
τηλ. 210 3623792

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Ιωάννα Λαουμτζή: «Η σωματική δραστηριότητα έχει πρώτα αντίκτυπο στο μυαλό»