Αρχιτεκτονική συμμετρία στους δρόμους του Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις τουλίπες, τους ανεμόμυλους αλλά και τα ποδήλατα. Από σήμερα αρχίζει να φημίζεται και για την άψογη αρχιτεκτονική του.

Με ένα έντονο παρελθόν στο graphic design και με μια μεγάλη αγάπη για το χρώμα, τις τεχνοτροπίες, τις γεωμετρικές φόρμες και σκιές, ο Ολλανδός Dirk Bakker απολαμβάνει την ποδηλατάδα μέσα στην πόλη. Ακόμη περισσότερο του αρέσει να απαθανατίζει τις αρμονικές γραμμές των κτηρίων ανάμεσα στα οποία κάνει τη βόλτα του.

Για την καλύτερη δυνατή ευχαρίστηση του θεατή, ο φωτογράφος μοιράζεται ό,τι βλέπει. Από όμορφες βεράντες, ατελείωτες σκάλες με άπειρα σκαλιά, επαναλαμβανόμενα μοτίβα με αρθρωτά σχήματα μέχρι γιγάντιους τοίχους με πρωτότυπες τεχνοτροπίες. Λατρεύει τις τεχνοτροπίες, τα μοτίβα και, γενικότερα, την γεωμετρική αρχιτεκτονική.

Μια ματιά στο λογαριασμό του Bakker στο Instagram, είναι σαν να βλέπεις ολόκληρη την πόλη μέσα από φακούς Oktomat! Θα μπορούσε επίσης να είναι τόσο απλό, όσο και μια υποβλητική αντανάκλαση σε νερό. Αυτό που θέλει ο Bakker να αποδείξει όμως είναι πως η ομορφιά μπορεί να βρεθεί στα πιο ταπεινά πράγματα, αρκεί μόνο να κοιτάξεις δυο φορές.

 

db 

db1 

db2

db3

db4

db5

db6

db7

db8

db9

db10

dbeks

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Η φουτουριστική κατοικία στην έρημο της Ιορδανίας που «βλέπει» στο μέλλον