ΕΚΠΛΗΞΗ 6-Global Edition: Μια έκπληξη για καλό σκοπό

Από τις 25 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου, η ετήσια ΕΚΠΛΗΞΗ της εικαστικής πλατφόρμας artAZ για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας επιστρέφει με την έκτη έκδοσή της στον πολιτιστικό χώρο «9 ΕΝΝΕΑ».

Εκατοντάδες μικρά έργα σας περιμένουν και φέτος να γνωρίσετε την Σύγχρονη Τέχνη και να εκτεθείτε στις νέες τάσεις και τα ρεύματά της. Η ΕΚΠΛΗΞΗ 6 – Global Edition υποστηρίζεται από την παγκόσμια εικαστική κοινότητα και συνεργάζεται με την ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ για την ενίσχυση του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων. Καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο δηλώνουν έμπρακτα την στήριξή τους προσφέροντας τα έργα τους και υπογραμμίζοντας την συνοχή και την δύναμη του καλλιτεχνικού κόσμου.

Από το 2009, το artAZ ενώνει κάθε χρόνο τις δυνάμεις του με εκατοντάδες Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες προκειμένου να ενισχύσει τους άστεγους συμπολίτες μας. Οι καλλιτέχνες δημιουργούν ειδικά για την ΕΚΠΛΗΞΗ, και προσφέρουν αφιλοκερδώς, έργα μικρής διάστασης. Τα έργα διατίθενται σε ενιαία συμβολική τιμή (50 €) και είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά τους, ώστε να διατηρείται μυστική η ταυτότητα του καλλιτέχνη. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές καλούνται να επιλέξουν τα έργα με μοναδικό γνώμονα το προσωπικό τους γούστο. Στην έκθεση συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, καταξιωμένοι και ανερχόμενοι -από εικαστικούς διεθνούς εμβέλειας μέχρι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών- ενώ τα έργα άλλοτε φέρουν το χαρακτηριστικό στίγμα του δημιουργού τους και άλλοτε είναι παραπλανητικά, με σκοπό να παρασύρουν το κοινό σε ένα εικαστικό παιχνίδι, που έχει πάντα σαν κατάληξη την κοινωνική προσφορά.

artAZ-Surprise-6-artwork-18

Η έκθεση έχει ξεκινήσει online στο artAZ (www.artaz.gr), στο λήμμα “SURPRISE”. Νέα έργα θα προστίθενται σε καθημερινή βάση. Κάθε έργο έχει τον δικό του κωδικό αριθμό, ο οποίος αντικαθιστά τον τίτλο του έργου και το όνομα του καλλιτέχνη. Μεταξύ 25 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2015, η έκθεση θα μετακομίσει στον νεοσύστατο πολιτιστικό χώρο «9 ΕΝΝΕΑ», όπου θα παρουσιαστούν τα έργα ζωντανά στο κοινό. Για πρώτη φορά φέτος, νέα έργα θα προστίθενται καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης.

Παράλληλα με την κεντρική έκθεση, θα τρέξει ένα πρόγραμμα δράσεων που στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση του σκοπού, αλλά και στην αλληλεπίδραση και εξοικείωση του κοινού με τη Σύγχρονη Τέχνη. H εκθεσιακή ενότητα «Φιλία/Αγάπη» παρουσιάζει ειδικά δημιουργημένα έργα μαθητών του νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη. Τα μικρά παιδιά στηρίζουν και εκείνα τον σκοπό στέλνοντας ένα τρυφερό μήνυμα αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας περαιτέρω την δύναμη της δημιουργικής κινητοποίησης. Επιπλέον, στο επάνω επίπεδο του χώρου, η εκθεσιακή ενότητα Art Salon παρουσιάζει μια επιλογή έργων μικτής τεχνοτροπίας και τεχνικής, σε διάταξη εμπνευσμένη από το περίφημο Salon de Paris. Τα έργα προσφέρονται σε προσιτές τιμές, ενώ η έκθεση αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσει ή να ενισχύσει κανείς την συλλογή του.

ΕΚΠΛΗΞΗ 6! – GLOBAL EDITION
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 25 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου 2015
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 26-Σάββατο 28, 14.00-21.00
Παραλαβή έργων: Κυριακή 1 Μαρτίου 2015, 12.00-17.00 ή κατόπιν συνεννόησης
«9 ΕΝΝΕΑ», Κέας 9, Πλ. Κολιάτσου

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Το νέο εστιατόριο του οίκου Gucci στο Beverly Hills