Η σύγχρονη τέχνη κάνει διακοπές στη Μύκονο!

Φέτος το καλοκαίρι, κάτι τρέχει στη Μύκονο…


Μια «απόβαση» σύγχρονης τέχνης μοιάζει να γίνεται στο παραδεισένιο νησί των Κυκλάδων, που φιλοξενεί μια εκτεταμένη (και παρατεταμένη) καλλιτεχνική παρέμβαση, ήδη από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο! Το παραδοσιακό συγκρότημα κατοικιών Marina View μετατρέπεται σε «καμβά» για τις ανάγκες μερικών από τους μεγαλύτερους εικαστικούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Mykonos1_Didee

Μία σειρά από εκθέσεις, live painting acts, εικαστικές δράσεις, residencies και ομιλίες συνθέτουν το κυλιόμενο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της πλατφόρμας artAZ και του Marina View. Τα δεκατέσσερα δωμάτια του συγκροτήματος λειτουργούν ως μικρές γκαλερί για τους εικαστικούς, ενώ όλοι οι κοινόχρηστοι και οι εξωτερικοί χώροι αποτελούν το εκθεσιακό τμήμα, όπου εγκαταστάσεις, γλυπτά και δράσεις υπόσχονται να ξαφνιάσουν ευχάριστα τους επισκέπτες.

Mykonos2_Didee

Η επιμελήτρια του προγράμματος, Αλεξάνδρα Κολλάρου, επισημαίνει πως: «Δεν πρόκειται για ακόμη μια έκθεση σε νησί. Στόχος μας είναι να διοργανώσουμε ένα πρόγραμμα με ροή και συνεχόμενες εναλλαγές. Κάτι που να επανεκκινείται διαρκώς, προσφέροντας ευκαιρίες συμμετοχής και αλληλεπίδρασης σε θεατές με διαφορετικές αναζητήσεις. Επιχειρούμε να καθιερώσουμε ένα πρόγραμμα διεθνούς εμβέλειας, που όχι μόνο θα ενισχύσει την προβολή των Ελλήνων καλλιτεχνών στο διεθνές κοινό, αλλά θα προσελκύσει και ξένους εικαστικούς παράγοντες, ενισχύοντας τον διάλογο μεταξύ της ελληνικής και της παγκόσμιας τέχνης και αποτελώντας πόλο έλξης για το φιλότεχνο κοινό, ανεξαρτήτως εθνικότητας».

Mykonos3_Didee

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Αργύρης ΣΕΡ, Βασίλης Θέος, Βασίλης Σκάνδαλος, Γιώργος Λυντζέρης, Ελεάννα Μαρτίνου, Esek_one, Ισμήνη Μπονάτσου, Κωνσταντίνος Βραζιώτης, Κώστας Λάβδας, Luis Orozco, Mariana Cute, Πετρούλα Κρίγκου, Pure Evil, Ροδάνθη Σεντούκα, Sarah Ettlinger, Σιμόνη Φοντάνα, Σοφία Φωτιάδου και Flying Fortress.

Mykonos4_Didee

MYKONOS – ART PROGRAM / Marina View by artAZ
Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2014
Marina View Apartments Complex | Μύκονος

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Rolex
Τα 4 top ρολόγια της Rolex που κυκλοφόρησαν το 2019